Elton John povlači se sa scene nakon 50 godina karijere

Legendarni britanski glazbenik Sir Elton John navodno se povlači sa glazbenih pozornica nakon 50 godina uspješne karijere, a službeno medijsko obraćanje slavnog pjevača najavljeno je za današnji dan.

Magazin The Mirror prenio je vijest da se pop rock zvijezda povlači sa scene nakon loše prodaje albuma i narušenog zdravlja. Sir Elton John je već prošle godine morao otkazati niz koncerata nakon što je iznenada završio u bolnici na odjelu intenzivne njege kada se zarazio opasnom bakterijom na turneji u Južnoj Americi.

Njegov rad i uspjeh imali su velikog utjecaja na popularnu glazbu, te su uvelike doprinijeli razvoju popularnosti klavijatura u rock&rollu. I dan danas Elton John jedna je od najeksponiranijih javnih osoba, danas možda više zbog svog ekscentričnog privatnog života, homoseksualne bračne zajednice, ali i zbog kontinuiranog i upornog humanitarnog angažmana, posebice u borbi protiv AIDS-a.

Elton John bez problema je punio dvorane i stadione diljem svijeta, a ova glazbena zvijezda prepoznatljiva po jedinstvenim naočalama raznih jakih boja i jednako ekscentričnim odijelima, publici je najpoznatija po hitovama “Don’t Let The Sun Go Down On Me”, “Sorry Seems To Be Hardeset Word” te “Candle In The Wind”.