Eminem se u novim spotovima nastavlja razračunavati sa svojim kritičarima

Album “Kamikaze”, novo i ujedno Eminemovo deseto studijsko izdanje, stiglo je bez prethodnog nagovještaja ili barem miga, no odmah je uspio izazvati kontroverze među fanovima koji su se podijelili u dva tabora, ali i salve kritika svojih kolega koji su se našli uvrijeđeni njegovim rimama. Da će tomu biti tako u startu dala je naslutiti Appleova reklama za album koja poručuje Shady punches back, and he’s naming names.

Prva dva objavljena spota nastavljaju ovu temu. Prvi objavljeni glazbeni video za pjesmu “Fall” prikazuje Eminema kako bježi od svojih kritičara koji su digli hajku, dok posljednji video za pjesmu “Lucky You” prikazuje detroitskog repera kojem se suprotstavlja masa ljudi s kapuljačama i oponašaju svaki njegov pokret, insinuirajući da se radi o novim generacijama MC-jeva koje je upravo Marshall Mathers inspirirao i koji bezobzirno kopiraju njegov stil.

Album “Kamikaze” je nastao u suradnji s legendarnim Dr. Dreom i donosi 13 novih pjesama, od kojih je jedna nedavno objavljena i napisana za novi film “Venom” Toma Hardyja. Uz spomenutog dugogodišnjeg suradnika i producenta Dr.Drea, albumu su doprinjela brojna zanimljiva imena kao što su Mike Will Made-It, Illadaproducer, Justin Vernon (Bon Iver), Kendrick Lamar, Joyner Lucas, Royce da 5’9″, Jessie Reyez te Tay Keith i Boi-1da koji su surađivali s Drakeom na njegovom iznimno uspješnom, nedavno objavljenom albumu.

Album odaje počast legendama hip hopa pa je i sama naslovnica albuma inspirirana pionirima rapa, grupom Beastie Boys te je izravni hommage njihovom albumu “Licenced to Ill”.