Emir & Frozen Camels – “FLASTER”

Popularni regionalni rock bend Emir & Frozen Camels (EFC) u 2016. godinu ulazi potpisivanjem ugovora za Croatia Records, a novu suradnju najavljuju pjesmom ‘Flaster’. ‘Flaster’ je pjesma prepoznatljivog stila i zvuka Emira & Frozen Camelsa te moderne produkcije, a snimljena je u dva studija – poznatom američkom ‘Mix Factory’ studiju na Floridi i studiju ‘Long play’ u Sarajevu. Bend ističe i kako rade na novom studijskom albumu.

Pjesma je mala životna priča o svakodnevici ljudi koji ne pronalaze put, a ni snagu za prvi korak prema pomirenju.

Singl je komentirao i frontmen benda, Emir Bukovica: ‘Današnji način življenja i sam život nas sve neprekidno melje i skoro da nam je svima strpljenje na rezervi do dna. Tu jing-jangovsku borbu za balansom, našu unutarnju borbu svjetla i tame simbolično sam nazvao flasterom, kojim pokušavamo zacijeliti sve naše narušene odnose i rane, kao i naše samoće’.

Spot za ‘Flaster’ režirao je Tarik Hodžić, a video je snimljen u ambijentu napuštenog starog silosa u Visokom, otprije poznatom kao svojevrsnom živom art galerijom fascinantnih 3D grafita, koje je napravio talentirani umjetnički trojac HAD Kolektiv.

‘Mali životni problemi koje držimo u fokusu čine da u drugi plan stavimo sliku svijeta i velikih problema oko nas. Urušeni silos u ovom spotu simbolizira taj svijet, dok su protagonisti kroz svoje mikro svjetove prikazali i ispričali niz običnih životnih priča, koje dijeli samo jedan tanki zid, a s kojima se svatko od nas na svoj način svakodnevno susreće’ – kazao je režiser Hodžić o samoj ideji spota. Produkciju ovog video spota potpisuje sarajevska produkcijska kuća ‘Prime Time’ na čelu s producentom Adnanom Ćuharom.

Emir & Frozen Camels iza sebe imaju tri studijska albuma, brojne glazbene nagrade, rasprodane nastupe, a surađivali su i s velikim svjetskim zvijezdama. Osim što potpisuje autorstvo glazbe i tekstova na albumima EFC-a, Emir Bukovica je autor glazbe za brojne filmove i serije.