Energična trojka Garage in July predstavila EP “Sjaj u blatu”

Nakon ranije predstavljenih singlova “Imaš li strasti?!” (2015.) i “Buntovnik ljubavi” (2016.), Croatia Records je danas objavila novi EP energične trojke Garage in July pod naslovom “Sjaj u blatu” i time još jednom iznenadila i oduševila kvalitetnim i zanimljivim alternativnim uratkom u svojoj fonoteci.

Ovaj visokooktanski Swamp’n’Roll sastav iz Baranje osvaja prvim taktovima sirove energije insprirane duhom i nasljeđem Delte, a vrhunski Blues na hrvatski način evocira najsjajnija razdoblja regionalne rock scene posljednjih nekoliko desetljeća. EP “Sjaj u blatu” objavljen je u digitalnom obliku na svim značajnim glazbenim servisima pa ga tako već danas možete poslušati na Deezer i iTunes platformi, a uz ranije spomenute singlove donosi još šest autorskih uradaka.

Za snimanje, miks i produkciju ovog izdanja (osim pjesme “Buntovnik ljubavi” koja je snimana u studiju Borisa Fishera) zaslužan je bliski suradnik benda Ivan Poc Podoreški (Hysteria, Indigoscience), a master je odradio Goran Martinac u studiju Croatia Recordsa. EP donosi i zanimljive suradnje pa je tako na pjesmi “Buntovnik ljubavi” gostovao Damir Trkulja – Šiljo iz Gatuza, Goran Schmidt odsvirao je saksofon na pjesmi “Samo pusti” dok je Monika Birger svojim vokalom oplemenila pjesmu “Trijem za ples”. Upravo posljednje pjesme ne bi se posramila nijedna svjetska festivalska pozornica, a svoju veću premijeru imala je na ovogodišnjem izdanju Karlovačko RockOff festivala.

Odlučili smo krenuti u novom smjeru i pokušati naći naš zvuk i dublje kopati po Delti. Nismo htjeli ponovno snimiti još jedan (album op.a.) “Imaš li strasti?!”. Odlučili smo igrati se više zvukom, primijeniti drugačije tehnike snimanja, a Poc nam je ogromna inspiracija i podrška te nas je hrabro gurao naprijed i davao nam savjete. Snimanje ovog EP-a je ogromno iskustvo za nas i mislim da polako sazrijevamo kao bend.” izjavio je nedavno Bojan Đurđević (vokal, bas gitara, usna harmonika benda) za Mixer.hr.

Naslovnicu albuma krasi dragulj obiteljske povijesti benda Garage in July, crno – bijela fotografija koja je na savršen način utjelovila naslov novog studijskog izdanja.

Garage in July, EP “Sjaj u blatu” (Croatia Records 2017.)