Engleske dub legende Vibronics u klubu Attack

U Zagreb i klub Attack se nakon dugo vremena vraća istinska dub legenda Steve aka Vibornics ovoga puta u pratnji Madu Messengera. S preko 40 izdanja na vlastitom i drugim labelima, Vibronics su budućnost duba.

Uvod u ovu bassnu noć 10. veljače će priuštiti promotori dub kulture Homegrown Sound, ovom prilikom podebljani za gostovanje MC Mie i Anje G. Potom će binu zauzeti Dubolik, još jedan stari zanesenjak u dub zvuk. Osnivač Radikal dub kolektiva i Dubblea ovoga puta nastupa u pratnji članova Bamwisea, Dr. Obia na vokalu i Lo Peaksa na bassu. Za sam kraj ostaje The Wild Stylez iz Ljubljane, selektor premoćnog Boris Sound Systema, koji će vas tu noć dobrano prodrmati svojim DIY ručno građenim zvukom.

Vibronics feat Madu Messenger

Na dub sceni je od 1995. i aktivno producira i izdaje glazbu od tada. Samo na vlastitom labelu Scoops izbacuje preko 50 izdanja.  Prvo izdanje koje je pridobilo publiku bilo je Jah Light Jah Love s Boney L izlazi sad već davne 1998. za „Universal Egg“ label Neila Percha iz Zion Traina.  Na istom labelu je i prva dva albuma Dub Italizer i Dubliftment. Svakako vrijedi spomenut izdanja sa francuskim izvođačima, French Connection (Weeding Dubom, Kankom, OBFom, High Tone..) 2012. i Empire Soldiers s Brain Damage-om iz 2013.

Dvije godine kasnije izdaje album „Return of Vibronics“ koji je i danas aktualan sa singl izdanjima na kojima su gostovali Macka B, Michael Prophet, Danman, Madu Messenger i Echo Ranks... Zadnje izdanje „Legends of Jamaica“ je izašlo ponovno na vlastitom labelu, a gosti su mu razne legende kao Earl 16, Michael Prophet i Rod Taylor… Na vokalu će mu se ovoga puta pridružiti sunarodnjak Madu Messenger.

Dubolik, Zagreb

Započinje  svoju glazbenu karijeru kao gitarist HC punk benda Radikalna Promjena. 2002. sudjeluje u stvaranju benda Radikal Dub Kolektiv, a potom i Radikal Dub Sound-a. Tokom godina oštrio je svoje znanje o produkciji i miksanju pa je tako uspio i u mnogim suradnjama sa stranim izvođačima u obliku remikseva, miksanja dub verzija ili pak miksanja cijelog albuma. Zadnje izdanje mu je prošlogodišnji 12” na 4Weed records, Step outa babylon remix s Mr.Dill Lion Warriah! Projekt kojim se trenutno bavi je Dubble koji je osnovao sa Vanjom nakon razlaza RDK-a. Pokretač je i Dub Tunnel Recordsa na kojem izdaju Dubblove trake. Do sada su izbacili 4 10” vinila na kojima su surađivali sa Earl 16-om, Molarom, Danmanom i Echo Ranksom. Ovoga puta će mu se na bassu pridužiti Lo Peaks i Dr. Obi na vokalu, koji su inače članovi Bamwisea.

Homegrown sound,  Zagreb

Osnovan je 2011. godine kada  prvi put nastupa u Klubu  Masters na tadašnjem „Bass Masters“ programu (današnji reggae utorak).  Uz redovne setove počeo je i organizirati „Roots to Dub(step)“  večeri u Attacku koje su prerasle u „Just Dubwise“ koji se održava i danas. Tokom godina ugostili su O.B.F. sound system, Brigadier JC-a, Riddim Tuffa, Haspar, Vibronics, a planovi za budućnost se nikada ne prestaju kuhati! 2016. je bila  bitnom godinom za zvuk, jer se soundu kao MC prodružila Mia, a započeo je i rad Just Dubwise radio emisije na radio Attacku. Ovom će im se prigodom na vokalima priključiti i Anja G.

Boris sound system, SLO

 

S obzirom da nisu dugo na sceni, niti su prvi slovenski sound, već ostavljaju vidljive tragove na slovenskoj glazbenoj sceni.  Na neki način, možemo reći da se radi o okosnici slovenske sound system kulture. Sound čine Boris Petovar i Luka Berden koji se brinu za tehnički dio i Mark aka The W!ild Citizen koji je selektor. Inicijatori su i su osnivači Massive! evenata koji imaju cilj podržati i promovirati sound system kulturu  u Sloveniji.

Party će se održati u subotu 10.02.2017. Vrata kluba otvaraju se u 22.00 sata, kada se očekuje i početak programa.