EVANESCENCE – novi album

clip_image001Nakon trogodišnje pauze koja je uslijedila nakon svjetskog uspjeha njihovog multi-platinastog  albuma The Open Door, dobitnici Grammy-ja Evanescence, upravo su izdali svoj treći studijski album , nazvan jednostavno – Evanescence. Producirao  ga je Nick Raskulinecz (Foo Fighters, RUSH, Stone Sour, Alice in Chains, Deftones),  a sniman je u poznatom Black Bird Studiu u Nashvilleu,  početkom ove godine. Album  je objavljen kao jednostruko CD izdanje i deluxe CD izdanje koje uključuje 4 bonus pjesme  i DVD , te uključuje već objavljene singlove What You Want i My Heart Is Broken. Oba izdanja možete kupiti u digitalnom formatu na www.dallasmusicshop.com .

O novom albumu, pjevačica   Evanescencea, karizmatična  Amy Lee,  kaže:  ˝Ne možemo dočekati da pokažemo svima na čemu smo radili! Tražili smo sami sebe, ponovo otkrivali svoj zvuk, eksperimentirali sa stvarima s kojima nismo nikad prije i u isto vrijeme uključivali stvari koje volimo najviše kod Evanescencea. Ovo putovanje nas  je učinilo jačim, nego što smo ikad bili kao bend, i ja sam zaljubljena u tu muziku. Nick Rasculinecz je  bio idealan izbor za ovu ploču.˝

Izuzetan osjećaj za dramu u glazbi Evanescencea – poput audio odiseje ,  koja u jednoj pjesmi vrlo često započne intimnim klavirskim uvodom, da bi se do uvijek himničnog refrena pretopila u žestoke gitarske rifove – pridobio  je  fanove u cijelom svijetu . Osnova njihove glazbe, koja varira od lijepe preko suptilne,  do agresivne, pronalazi partnera u strastvenom vokalu Amy Lee,  i tekstovima koji  stvaraju povezanost s publikom  koja traži identitet ili se  bori sa osjećajima žudnje, nade, ljubavi i gubitka.

Uz ono što neki nazivaju strelovit uspon do vrha, Evanescencov prvi album Fallen, donio je bendu globalni uspjeh, prodan u više od 17 milijuna primjeraka. Iznjedrio je dva ‘Top 10’ singla, ‘My Immortal’ i ‘Bring me to life’, i dva Grammy-ja u 2003. godini (Najbolji novi izvođač i Najbolja hard-rock izvedba za ‘Bring me to life’).  Ukupna prodaja prva dva albuma prešla je 24 milijuna primjeraka širom svijeta.

Popis pjesama  :
1. What You Want, (the first single);
2. Made of Stone;
3. The Change;
4. My Heart is Broken;
5. The Other Side;
6. Erase This;
7.Lost In Paradise;
8. Sick;
9. End of the Dream;
10. Oceans;
11. Never Go Back;
12. Swimming Home.

Bonus  pjesme  na deluxe  izdanju :
1. New Way To Bleed;
2. Say You Will;
3. Disappear;
4. Secret Door

Evanescence :  Amy Lee (vokal, piano), Terry Balsamo (gitara) Tim McCord (bas) , Will Hunt (bubanj) i Troy McLawhorn (gitara).

Više informacija na stranici:  www.evanescence.com