EXIT tim predstavio Sea Star festival na šest pozornica i najavio prva imena


(Photo: Julien Duval)

Na konferenciji za novinare, koja je jutros održana u zagrebačkom kinu Europa, najavljen je dolazak u Hrvatsku jednog od najpoznatijih glazbenih festivala. Iskusni i uspješni tim EXIT festivala predstavio je Sea Star festival, novi festivalski biser na obali Istre u sklopu kojeg će u Umagu 26. i 27. svibnja nastupiti čak 70 izvođača na šest pozornica u turističkom kompleksu Stella Maris.

U opuštenoj atmosferi dvorane Müller, osnivač i direktor EXIT festivala, Dušan Kovačević, u društvu Ronalda Korotaja, direktora kompanije Istraturist, te istarskog župana Valtera Flega i gradonačelnika Umaga Vilija Bassanese, izrazio je iznimno zadovoljstvo zbog otvaranja ovakve turističko-promotorske suradnje s ciljem promicanja istinskih vrijednosti multikulturalnosti, etičnosti i tolerancije, kakve zagovaraju svi uključeni u ovaj glazbeni projekt.

Promotivna EXIT čokoladica
Novosadski festival nastao je upravo na temeljima ovakvih vrijednosti, kao reakcija na društveno-politička zbivanja u regiji ’90-ih godina, i na njima izgradio ime jednog od najznačajnijih kreativnih događanja na području Europe. To su i potvrdili duhovitim pristupom podjelivši prisutnima čokoladice nastale u pogonu EXIT tima. Novu fazu kontinuirane misije regionalnog povezivanja EXIT tim je započeo 2014. godine, kada je organizirao prvi Sea Dance festival u Budvi, a od 2015. godine i Revolution Festival u Temišvaru. Danas, nakon deset godina šuškanja po kuloarima, došlo je vrijeme da se ideja povezivanja Istre i EXIT festivala napokon ostvari.

Kako je Ronald Korotaj izjavio, u ovakvu suradnju nisu srljali već su se “šmekali” dobrih godinu dana kako bi osmislili satelit projekt koji neće predstavljati franšizu festivala već postati dio tradicije i šarene slike Istre.

I istarski župan Valter Flego, kao i gradonačelnik grada Umaga, Vili Bassanese smatraju da je dugoročna vrijednost ovakve turističko-promotorske suradnje nemjerljiva i u njoj vide krunu dugogodišnje suradnje Vojvodine i Istre. Ovakvim festivalom nastoji se produžiti turistička sezona i obogatiti njezina ponuda jer, kako se Valter Flego izrazio, kao vodeća turistička regija u Hrvatskoj, Istra “ne spava na lovorikama svojih uspjeha” već svojim kontinuiranim radom gradi bolju budućnost.

Uz ovakvu suradnju svijetla budućnost je neupitna s obzirom na činjenicu da su ove godine EXIT proglasili jednim od najboljih festivala brojni eminentni mediji poput CNN-a, The New York Timesa, The Guardiana, Voguea, Daily Maila, i mnogih drugih. Uz njih, poznati turistički časopis Condé Nast Traveller nedavno je proglasio EXIT jedinim festivalom koji pored 50 najvećih atrakcija Europe, poput Eiffelovog tornja, atenske akropole i Mona Lise, vrijedi vidjeti, a benefiti do sada ostvarenih suradnji u regionalnoj turističkoj ponudi broje se u desecima milijuna eura.

Damir Urban- photo by Milica Czerny Urban
Organizatori su predstavili i dio programa glavne pozornice 26. svibnja koji će otvoriti upravo naš glazbeni ambasador multikulturalnosti i tolerancije, Damir Urban sa svojim Urban&4.

Damir je izrazio zahvalnost što je upravo njima ukazana čast da nakon prvog izdanja Sea Dance festivala kao domaćini otvore i prvi Sea Star festival. Uz njih, prvi dan festivala nastupit će jedan od najpopularnijih svjetskih bendova, The Prodigy, te nesumnjiva regionalna senzacija Dubioza Kolektiv. Ovo su tek prva imena glazbeno raznolikog programa, a nove najave stižu poslije blagdana.

Pored dva glavna festivalska dana posjetitelje u turističkom kompleksu Stella Maris očekuje i veliki tulum zagrijavanja u četvrtak, 25. svibnja, kao i afterparty za one najizdržljivije u nedjelju, 27. svibnja. Prve ulaznice za Sea Star festival bit će u prodaji od utorka, 20. prosinca, točno u podne, po poklon cijeni od 199 kn što je ušteda od čak 60% u odnosu na punu cijenu. Poklon cijena vrijedit će samo 24 sata, tako da će već sutradan, od 21. prosinca, važiti nova, viša cijena, a ulaznice se mogu pronaći na blagajnama prodajnih mreža Ticketshop.hr i Entrio.hr.

Velika blagdanska ponuda – 1 ulaznica za 4 festivala!

EXIT je danas najavio i najveću blagdansku ponudu otkako postoji! Samo tijekom predstojećih blagdana, kupovinom ulaznice za EXIT festival po cijeni od 439 kuna, dobija se i ulaznica za preostala tri festivala EXIT Ljeta ljubavi 2017. – za Sea Star festival u Hrvatskoj, Revolution Festival u Rumunjskoj, kao i Sea Dance festival u Crnoj Gori. Broj ulaznica u ovoj akciji je veoma ograničen, a svi kupci, postojeći i budući, svoje EXIT ulaznice mogu registrirati od 1. do 28. veljače na www.exitfest.org. Ulaznice za EXIT prodaju se diljem Hrvatske na blagajanama mreže Ticketshop.hr.