Explosions In The Sky vraća se u Zagreb

720x405-EITS_NickSimonite_LOW-2

Gotovo četrnaest godina nakon premijernog, a punih dvanaest godina nakon drugog zagrebačkog koncerta, Explosions In The Sky vraćaju se u Hrvatsku. Explosions In The Sky su već svojim prvim koncertom rasprodali KSET i naznačili kakav se potencijal u ovoj teksaškoj post rock četvorci krije, a ovaj put nastup će održati u sklopu 17. Žedno Uho festivala, 22. listopada u Laubi.

Malo tko je međutim očekivao da će ovi momci izrasti, ne samo u jedno najvećih imena post rocka danas, već i u iznimno traženu koncertnu atrakciju za koju se doslovno otimaju promotori širom svijeta. Razloge velikog rasta popularnosti benda, koji je svirajući instrumentalnu rock glazbu u samom početku sebi postavio određene granice kad je u pitanju komercijalni doseg, zasigurno se može pronaći u njihovom angažmanu u američkoj filmskoj i televizijskoj produkciji.

Upravo objavljeni sedmi po redu album “The Wilderness” donosi i željno priželjkivanu nadogradnju njihovog prepoznatljivog zvuka, pa su tako uz diskretno korištenje elektronike te koketiranje sa shoegazeom i folkom stvorili prekrasnu cjelinu koju Pitchfork opisuje kao najbolji njihov album još od vremena “The Earth Is Not a Cold Dead Place” te dodaje “a quietly masterful, emotionally rich work”.

Uz upozorenje da se ovaj koncert ni u kom slučaju neće seliti u veću dvoranu slijede detalji u vezi samih ulaznica te pogodnost koja očekuje najbrže kupce.

Ulaznice po cijeni od 150kn u pretprodaju kreću u petak 9.4., a ukoliko ih ostane na ulazu će koštati 180kn.

Najbrži kupci do 17.4. uz ulaznicu za ovaj dobit će jednu gratis ulaznicu za bilo koji od koncerata kojima se Žedno Uho od 28.4 do 30.4. zagrijava za prvo jesensko, a ukupno 17. izdanje festivala. Radi se o koncertima GAIKA (28.4. AKC Attack), Diskodelija (29.4. Klub Močvara) i The Thing (30.4. Klub Močvara). Oni koji već imaju ulaznicu za neki od navedenih koncerata svoju EITS ulaznicu platit će umanjenu za iznos ulaznice koju posjeduju, s tim da je pri kupovini potrebno predočiti dotičnu ulaznicu.

Ulaznice se mogu kupiti u dirty old EMPIRE * shop – label – festival – merchandise – booking (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13), te putem internet servisa navedenih dućana.