Fakofbolan ovaj petak u Vintage Industrial Baru

fob

Punk-rock gostovanje puležanskih Fakofbolan zakazano je za petak, 30.09. u Vintage Industrial Baru.

Puležanski punk-rock sastav Fakofbolan ili FOB, osnovan je sredinom ’90ih godina prošlog stoljeća. Nedavno su obilježili punoljetnost postojanja, bivajući jedan od najdugotrajnijih, najkvalitetnijih i najpopularnijih bendova u regionalnim okvirima.

Sami počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli sa organiziranjem istoimenog, hardcore punk festivala, koji je prošle godine napunio dvadeset godina postojanja. Kroz etiketu Monte Paradiso, vlastitim sredstvima i uz pomoć prijatelja (Humanita Nova, Dirty Old Town) objavljuju dva albuma, Fakofbolan (1996.) i Jedini dokaz (1998.) Pjesme sa oba izdanja vrlo brzo dolaze na stalni repertoar domaćih pankera, koji na sve češćim koncertnim nastupima uz bend pjevaju tekstove koji u dobroj mjeri na njima osebujan način kritiziraju negativna stanja u današnjem društvu.

Pjevni refreni, čvrsta svirka u kombinaciji ‘uličnog’ punk-rock i ‘melodičnog hardcore stila odlike su koje krase bend. Recentni album “…ako ne možeš sam, bar pokvari drugome…” izdan na LP/CD/Digital formatima preko PDV-a dodatno je učvrstio položaj FOB-a kao energične sile s kojom treba računati. Ovoj punk-rock eksploziji pridružuju se njihovi gosti Saučešće i Svinje.

Cijena ulaznice je 30kn/40kn, a početak koncerta u 21h.