“Fatamorgana” je prvi singl zagrebačkog hard rock benda Magnar

Mladi rokeri pripremaju i album

(Magnar, fotografija: Facebook)

Magnar je hard rock bend iz Zagreba koji u ovom sastavu djeluje od studenog 2018. godine, a javnosti se predstavljaju sa svojim prvim singlom: “Fatamorgana”.

Neki od članova znaju se od djetinjstva, a postupno su, sve dok se nije okupila ova konačna postava, skupljali i ostale članove sličnih afiniteta nakon čega su se aktivno krenuli baviti i kreativnim autorskim radom.

Bend Magnar vokalno predvodi Noa Rupčić, finalist RTL-ovog showa „Zvijezde 2018.“. Za vrijeme snimanja emisija, Noa se sprijateljio s Juricom Jelačom, također jednog od kandidata showa, ali i ritam gitarista benda. Jurica mu nudi mjesto glavnog vokala, na što Noa i pristaje te bend ubrzo nakon toga snima i svoj prvi autorski materijal. Glavni gitarist i pisac većine tekstova i glazbe je šesnaestogodišnji Ante Škurla, dok Ivan Penava svira bass gitaru te Alexander Malis bubnjeve. Producent singla je Ivan Mihaljević, gitarist i vokal benda Side Effects, dok produkciju videospota potpisuje Kaooosss ekipa.

Magnar nastavlja s autorskim radom, a nakon prvog singla nadaju se i objavi debitantskog albuma koji je trenutno u pripremi.

(Magnar, fotografija: Facebook)