FENDER MUSIC AWARDS – Juraj Jurlina & Off Duty su Najbolji mladi rock izvođači

juraj-jurlina-fenderNakon niza nastupa, nagrada i priznanja koje su ovi mladi Valpovčani osvojili tokom proteklih nekoliko godina što pojedinačno što skupno, stiže još jedna nagrada možda i najsjajnija od svih dosadašnjih. Juraj Jurlina & Off Duty na ovogodišnjem Fender Music Awardsu, dobili su nagradu za Najboljeg mladog rock izvođača!

Dodjela nagrada održala se u četvrtak, 07.03. u osječkom Old Bridge Pub-u, a nagrade su uručili, između ostalih, gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić.

Ovo nije prva Fender nagrada koju su dečki osvojili – 2008. godine dobili su nagradu za najperspektivniji bend godine, a nakon toga uspjesi ovog benda, kojemu je prosjek godina samo 20, redali su se jedan za drugim:  nastup na najvećem moto susretu u Europi Mega Bikers sa Uriah Heep-om (2009), 2. mjesto na CMC demo bands (2009), 1. mjesto na međunarodnoj gitarijadi ‘Osijek Zove’ na kojoj je Fran osvojio titulu za najboljeg bubnjara (2009), na međunarodnom gitarističkom natječaju GUITAR MASTER 2010 Petar je osvojio 1. mjesto prema publici, a 3. mjesto prema glasovima stručnog žirija, Dino je dospio u samo finale međunarodnog natječaja BASS MASTER 2010, zatim ulazak u samo finale natječaja za predgrupu Bon Jovija te nastup na In Music festivalu koji su osvojili prema glasovima publike.

Najnovija nagrada nadovezuje se na izlazak njihovog prvijenca Neki drugi svijet koji je objavljen krajem prošle godine, a donosi nam ukupno 11 pjesama koje uključuju objavljene singlove ‘Stare staze’, ‘Dva oblaka’ i trenutno aktualni ‘Dosta je!’. Juraj Jurlina autor je glazbe i stihova, a na nekoliko pjesama koautorstvo potpisuje i gitarist Petar Štrok, dok je cijeli bend zaslužan za aranžmane. Producenti koji su sa dečkima radili na njihovom prvijencu su Ivan Škunca, Ivan Mihaljević i Goran Đurković.

Prvi uradak ovog mladog benda, priskrbio im je i dobre recenzije:

”..prvi je album vrlo dobro ostvarenje. Off Duty naslanja se na Whitesnake, Bon Jovija, Def Leppard ili ranog Bryana Adamsa. Znači, melodični hard rock koji nema previše veze s originalnim hard rock izričajem iz sedamdesetih. Glas Jurline dominira materijalom zbog svoje jačine, a u sve to uklopljene su vrlo jake, ponekad čak i heavy, gitare…

Kad se pogleda što je dosad sve došlo iz tih reality showova, ovaj je album pravo malo čudo..”

(D. Brumec, Muzika.hr, 4/5)

”Album prvijenac ”Neki drugi svijet” izlazi 2012. pod izdavačkom kućom Dallas Records i obara s nogu na prvo slušanje..

Veoma osvježavajuće izdanje na hrvatskoj rock sceni. S nestrpljenjem očekujemo napredak i uspjeh ovog mladog po godinama, a bogatog po iskustvu, valpovačkog benda! Apsolutna preporuka..”

(L. Tomić, Mixer.hr, 10/10)

http://mixer.hr/2013/01/juraj-jurlina-off-duty-neki-drugi-svijet/

 ”..na svom debitantskom albumu “Neki drugi svijet” ovi Valpovčani pokazuju da nastoje pronaći neku svoju vlastitu crtu. U centru ovih jedanaest pjesama stoji Jurlinin vokal, koji je izrastao u čvrsti i stabilni rockerski glas, koji se dobro snalazi kako u bržim tempima, tako i u sporijim baladama. I sada po ničemu ne zaostaje za ostalim konkurentima iz scene. Ali ga od ostatka također ističe njegova mladalačka energija i vitalnost s kojom pristupa cijeloj stvari..”

(Z. Marković, Terapija.net, 7/10)

”..Off Duty izvode melodični pop-metal dok Jurlinin vokal seže od Jon Bon Jovija do Davida Coverdalea, a najveća prednost je što je njihov zvuk jako radiofoničan, ali ne odveć ljigav, iako bi se se na albumu mogle naći neke zamjerke. No, treba li ovim dečkima zamjeriti što sviraju mladenački rock, obzirom da su tek nedavno postali punoljetni? Nikako. Naprotiv, stvaraju vrlo kvalitetne i pamtljive skladbe..”

(L. Vuletić, Soundguardian.com, 6/10)