Filmovi iz automobila | U Zagrebu se otvaraju DRIVE-IN kina!

Nakon dugo vremena - pale se prva kino platna!

Ilustrativna fotografija: Pixabay

Protresli su nas potresi, pogodila nas je pandemija, ali svjetlo na kraju tunela i dalje svijetli. Tom prilikom neka blješte i kino platna nakon duuugo vremena.  – navodi DRIVE IN KINO kojeg ovog tjedna otvara svoja vrata. 

DRIVE-IN KINO je humanitarno kulturna inicijativa koja revitalizira naš poljuljani društveni život, a filmove u njihovoj organizaciji možete pogledati od četvrtka, 14. svibnja do četvrtka,21. svibnja, svaki dan od 21h na Istočnom parkiralištu Zagrebačkog Velesajma. 

Više o programu i filmovima saznajte – OVDJE.  Vrata se otvaraju već od 19:30h, a organizatori poručuju: “Dođite na vrijeme i ugrabite najbolje mjesto!”

Prihod od prodaje ulaznica bit će donirani Kliničko bolničkom centru “Sestre milosrdnice”, a organizatori također dodaju: “Ne traži razloge zašto da ne ideš, nego počni razmišljati koga voziš sa sobom na super blockbustere i ovaj čudan, ali optimističan i dobroćudan event!”

Uz simpatične pozive, prenosimo i još jednu važnu službena obavijest: “Područje događanja DRIVE-IN KINO na adresi Istočnom parkiralištu Zagrebačkog Velesajma koristit će se od 14. do 21. svibnja 2020. za fotografiranje i snimanje u organizaciji agencije Kreativna poslovna rješenja. Svojom prisutnošću na ovom području potvrđujete da ste obaviješteni da biste mogli biti fotografirani i snimljeni kao dio sadržaja na službenom promotivnom videu projektta na nekom i na svim trenutno poznatim ili u budućnosti osmišljenim medijima, neograničeno i bilo gdje u svijetu. Nadalje, svojom prisutnošću na događanju dajete dopuštenje da se vaša pojava i glas u to uključe bez naknade, priznanja ili druge vrste nadoknade. Ako ne želite biti fotografirani, snimljeni ili se pojaviti pod ovim uvjetima, trebate napustiti područje snimanja.”

Na drugom dijelu grada, na parkiralište Hala V iza Tehničkog muzeja u Zagrebu, filmove iz automobila možete gledati i u sklopu projekta #DRIVEINKULTURA. Riječ je o jednom od prvih javnih okupljanja nakon potpune blokade grada – projekt je nastao upravo kao odgovor na pandemiju koronavirusa, a s ciljem revitalizacije kulturnog sektora.

DRIVE IN KULTURA funkcionira po principu američkog popularnog mjesta okupljanja mladih – drive in kina, a organizatori opisuju: “Naš je projekt platforma za nezavisnu kulturu koja je, u turbulentnom razdoblju u kojem se nalazimo, potpuno blokirana. Pitanje je kada će se publika ponovno moći sastati u kazališnim i kino dvoranama. U kriznom razdoblju, čak i kada su na snazi mjere socijalnog distanciranja, iznimno je važno zajedništvo, a upravo je kultura ta koja narod čini ujedinjenim.”

Ideja DRIVE IN KULTURE je podsjetiti publiku na važnost umjetnosti, pokrenuti prezentaciju kulture na otvorenom gdje ćemo prikazivati stare, ali i recentne hrvatske filmove, kao i glazbene koncerte. Stvaranje ovakvog događaja na otvorenom jedinstven je spoj umjetnosti i zabave za sve građane, a gledanje iz udobnosti vlastitog automobila podržava mjere socijalnog distanciranja.

Više o programu i filmovima saznajte – OVDJE.

Ovaj trodnevni humnitarni događaj održat će se od 15. do 17. svibnja 2020. Ulaz će za sve građane biti slobodan, a s ciljem motiviranja publike na akciju i doniranje sredstava za studente zagrebačkog Sveučilišta.