Flyer obradio Haustorov hit “Radio” povodom svjetskog dana radija

Foto: Zlatko Turkalj, emisija Music Pub/Facebook

Nakon što je glazbena akcija “Zimzeleno a novo” iz 2015. godine, kojom se predstavlja hrvatska glazbena kultura povezivanjem značajnih autora i interpreta iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina s današnjim glazbenim snagama oduševila struku i publiku, došlo je do realizacije drugog i trećeg izdanja hvale vrijedne glazbene akcije. “Zimzeleno a novo 3” tako okuplja najbolje od hrvatske glazbene scene u vještim obradama hitova koji su obilježili razvoj glazbe na ovim prostorima.

Idejni začetnik projekta, Zlatko Turkalj ovom prilikom je povjerio grupi Flyer obradu Haustorovog hita “Radio”, a jučer, na svjetski dan radija, Flyer je u emisiji Music pub u programu HR2 predstavio tu obradu te radijskim koncertom prigodno obilježio svjetski radijski blagdan. Izvrstan, novi aranžman Flyera i odlična produkcija za koju se pobrinuo Goran Martinac iz Croatia Records studija, su pjesmu “Radio” zvukovno približili ovom vremenu, zadržavajući njenu iskonsku bit.

Flyer je jedan od naših najboljih pop bendova, a u svoju zvučnu sliku uklapaju primjese drugih glazbenih stilova, stvarajući izvrsnu fuziju koja oduševljava slušatelje iz singla u singl, pa tako ni njihov prošli singl “Nismo sami”, koji je tjednima boravio na samom vrhu službene HR Top 40 liste slušanosti, nije iznimka. Osim ovom sjajnom obradom, Flyer je obradovao sve slušatelje informacijom o radu na novom albumu, čiji nas izlazak očekuje na proljeće, a uskoro od benda možemo očekivati i novi singl.

Više o Flyeru saznajte na službenim stranicama te na njihovoj Facebook stranici.