FonoKinoteka: odgođen je koncert grupe Boa II

O novom terminu koncerta organizator će obavijestiti javnost čim se za to stvore preduvjeti.

Foto: Ante Guguc

**UPDATE, 12. ožujka, 2020.

Koncert grupe Boa II, koji se u sklopu programa FonoKinoteka trebao održati 21. ožujka, odgađa se do daljnjeg s obzirom na trenutne okolnosti s koronavirusom. O novom terminu koncerta organizator će obavijestiti javnost čim se za to stvore preduvjeti.

Novo izdanje FonoKinoteke, glazbenog programa kina Kinoteka trebalo je 21. ožujka ugostiti zagrebački art rock sastav Boa II koji slijedi glazbenu priču Boe iz 80-ih.

Grupa Boa jedinstvena je pojava na domaćem glazbenom nebu koja je od svojih početaka oduševljavala prepoznatljivim zvukom i stilom. S koncertnim aktivnostima počinje početkom 1980-ih, a u jeku novog vala privlači pažnju publike i kritike svojim posve drugačijim zvukom na razmeđi art rocka i novog romantizma u kojem su bili prepoznatljivi utjecaji sastava Yes, King Crimson, Genesis i Roxy Music te Petera Gabriela i Davida Bowieja, kojemu su 1990. bili predgrupa pred više od 50 tisuća gledatelja na maksimirskom stadionu. Godine 2017. dolazi do prekida suradnje među osnivačima sastava – Slavkom Remenarićem (gitara) i Mladenom Puljizom (vokal) te Boa II, predvođena Puljizom i Zvonimirom Bučevićem, nastavlja glazbeni put koji je utabao raniji postav. Godine 2018. snimaju album Boa II na kojem okupljaju i nove članove benda.

Bend trenutno u studiju priprema dva nova singla, a za (trenutno odgođeni) koncert u kinu Kinoteka najavili su izvedbe poznatih pjesama – Tako lijepa, Svi tvoji poljupci, Stup od soli, Milion i Govor tijela, upakiranih u novo instrumentalno ruho i aranžmane, ali i premijeru novog singla. 

Prilikom same najave, Mladen Puljiz je komentirao: „Posebno nam je zadovoljstvo ovaj ‘obljetnički’ koncert svirati na mjestu koje smo kao mladi pripadnici kulturne scene Zagreba redovito posjećivali i susretali se sa vrhunskim filmovima koji su značajno utjecali na naše formiranje kao osoba. Kinoteka je bila i mjesto druženja gdje se dobar dio Kavkaza i Zvečke znao preseliti u večernjim satima. I bila je jedan poticajni kružok gdje su se ispreplitali i glazbenici i glumci i dizajneri, sportaši i cijela novovalna generacija. Stoga nam je veliko zadovoljstvo u ovome prostoru odsvirati presjek našeg dosadašnjeg rada kao i premijerno predstaviti nove pjesme na kojima radimo. Uz Buča, Šolca i Mladena kao djecu novog vala, predstavljamo i vrhunske mlade glazbenike koji su odnedavno članovi benda – Patriciju, Luku i Elvisa pa ćete u kinu Kinoteka moći svjedočiti novoj kemiji iskustva i mladosti.“ 

Članovima stare postave: Mladenu Puljizu (vokal) i Zvonimiru Bučeviću (bas gitara) na pozornici kina Kinoteka na pozornici su se trebali pridružiti će se Dražen Scholz (bubanj) te novi, redom vrhunski mladi glazbenici: Elvis Sršen (klavijature), Patricia Gašparini (vokal) i Luka Banić (gitara).

FonoKinoteka je glazbeni program kina Kinoteka koji predstavlja zanimljive glazbenike, izvođače i autore te njihove projekte posvećene zvuku i glazbi.