Franz Ferdinand objavili spot za najavni singl albuma “Always Ascending”

Franz Ferdinand, foto: David Edwards

Britanski Franz Ferdinand su nakon objave samog singla predstavili i video spot za pjesmu “Always Ascending”, koji najavljuje istoimeni album. Album će svjetlo dana ugledati 9. veljače iduće godine, a kako sam video, tako i pjesme s njihovog novog izdanja zvuče malo drugačije od onoga što na što smo navikli iz radionice Franz Ferdinanda.

“Plan nam je bio osvježiti malo svoj opus i iskoristiti trenutačnu glazbu da napravimo nešto što dosad niste čuli – zvuk budućnosti. Dok stvaraš glazbu u 2017., moraš ipak razmišljati i na to što će se slušati malo kasnije u vremenu. Naša nova glazba će biti drugačija, ali će zvučati kao da je rade ljudi”, rekao je pjevač benda Alex Kapranos nedavno za časopis NME. Istaknuo je kako je čitavo vrijeme snimanja novog albuma imao osjećaj da bend fotošopira glazbu, ali mu se to itekako sviđa.

Bend se neće značajno odmicati od poznatog zvuka, ali ipak najavljuju zvuk s kojim će “obilježiti” novu eru Franz Ferdinanda. Osim novog albuma, bend je najavio i europsku turneju za iduću godinu. Hrvatskoj publici su već dobro poznati kao gosti INmusic festivala, na kojem su dosad nastupali tri puta u stalnom sastavu i četvrti kao dio projekta FFS.