From Another Mother – “Definira nas širenje načelnih vidika i muzičke kreativnosti do beskraja i naravno, širenje svakojakih međunožja”

from-another-mother
(Fotografije – Rock’n’Roll deLuxe/FAM Facebook)

Povodom ovogodišnje Velike rock eksplozije, koja će se održati od 29. rujna do 01. listopada u zagrebačkom kultnom klubu KSET i u tri festivalske večeri ugostiti ukupno 12 bendova, predstavljamo još jedan bend koji će nastupiti prvu večer u sklopu programa nazvanog “Večer pobjednika”. Nakon karlovačkih Tight Grips i EoT, razmijenili smo nekoliko riječi s bendom From Another Mother.

From Another Mother je math/prog/rock bend iz Zagreba. Osim što dobro sviraju dobro se i zafrkavaju što se može vidjeti u njihovim javnim istupima i nastupima.

from-another-mother1Predstavite nam u nekoliko crtica živopisnu trojku po imenu From Another Mother.

From Another Mother čine mladi veseli momci : Borna, Roko i Vlado (znamo da sve već i ovako znate). Bavimo se svime i svačime. Upoznali smo se totalno spontano i krenuli da sviramo. U slobodno vrijeme volimo cvjetne livade, Slovence i Srbe 🙂

Bend je vrlo brzo postao miljenik publike upravo radi punkorvnih i energičnih nastupa. Je li Vlado taj fitilj koji nosi eksplozivnu energiju ili ste našli balans unutar benda?

Našli smo balans unutar benda, a Vlado je samo najviše zahvaćen koktelom poremećaja koje imamo svi pa mu je najteže da se održi sabranim.

Takve nastupe prepoznala je i publika i žiri natjecateljskih festivala pa ste ovo proljeće pobrali lovorike na natjecanju „Čuješ?!“ u KSET-u te na festivalu „Omladina“ u Subotici. Mnogi su prepoznali priliku afirmiranja na sceni upravo kroz ovakav vid festivala, no neki bendovi ipak skeptično gledaju na takva natjecanja. Jeste li i vi prije ovih pobjeda bili sumnjičavi u uspijeh ili ste u skladu sa slikom benda pristupili tome kroz zafrkanciju i želju da se osobno dobro zabavite?

Dobro zborite, super su nam te lovorike. Prije pobjeda nismo ni sekunde sumnjali u uspjeh, jasno nam je bilo da od toga nema ništa. Pristupili smo tome kroz zafrkanciju i želju da se osobno dobro zabavimo, u skladu sa slikom benda. Ali evo nakon pobjeda, uživamo uspjeh i slavu i to nam nitko ne može oduzeti.

Uz beskompromisnost i energičnost, što još definira bend From Another Mother?

Valjda originalnost, punkorvna želja da sviramo i stvaramo dok nam realno i bukvalno naše stvari ne izađu na nos i uši, širenje načelnih vidika i muzičke kreativnosti do beskraja i naravno, širenje svakojakih međunožja.

Vaš EP „Bratebra“ godinu dana predstavljali ste brojnim svirkama, na rasporedu su tu još i Brucošijada FER-a i Velika rock eksplozija #9… No unatoč takvom burnom tempu, šuška se da je i novo studijsko izdanje skoro spremno za objavu?

Da, snimili smo albumčić. Trenutno je u fazi odobravanja od strane Vatikana i CIA-a i kad se sve to smiksa obajvit će nas neka od brutalnih izdavačkih kuća (šalimo se, neće). Ali albuma će svejedno biti.

Gledajući s tom jednogodišnjom distancom na svoj opus, primjećujete li određen kreativni pomak u odnosu na prvi EP?

Jep, primjećujemo! Naučili smo masu toga, nabavili opreme, Borna je čak promijenio žice još od vremena Tita, Vlado je naučio pored E pentatonske i molske čak i dursku skalu. Roko je… iz Zadra. Upoznali smo bendova, ljudi, proputovali smo i naravno da je to utjecalo na naš rad i nerad 🙂

Njhov rad provjerite već sljedeći četvrtak – ovogodišnja Velika rock eksplozija će se održati od 29.9. do 1.10. u zagrebačkom klubu KSET, gdje će u tri festivalske večeri nastupiti ukupno 12 bendova. U četvrtak, 29.10., u programu nazvanom “Večer pobjednika” nastupit će aktualni pobjednici festivala –Gretta (Karlovačko Rock Off festival), From Another Mother (Čuješ?!) , EoT (Croatian Bike Week) i Tight Grips (HGF).

U petak, 30.9. će festival po prvi put imati Metal Day -“Invasion from the East”, a sviraju grupe Bad Blood, Rum Smugglers, Kymera, From Ashes i Mephisto’s Requiem.

Posljednju festivalsku večer (subota, 1.10.) otvara grupa Roppongi Red, nakon njih Pijano Bar promovira album “Pijano Bar svira Valungare – Uživo kod Vidre”, a festival će zatvoriti poznati riječki bend Belfast Food.

Cijena festivalske ulaznice je 50 kuna, a karte za pojedinačne dane su 20/30 kuna za prvi dan, 20 kuna za drugi te 30/40 kuna za završnu festivalsku večer.