Frooom! – zabavne i kreativne radionice filmske umjetnosti za školarce

Frooom! – zvučno je ime iza kojeg se kriju najzabavnije i najkreativnije radionice u gradu koje već šestu godinu uspješno spajaju igru, zabavu i učenje novih znanja o filmskoj umjetnosti.

U OŠ Dr. Ivan Merz (Račkoga 4) od 17. do 21. travnja od 9 do 15 sati vaši će osnovnoškolci svakoga dana za vrijeme vašeg radnog vremena naučiti što to ne vide gledajući film, nestajati iz kadra, stvarati svoje vlastite scenarije, gledati filmove i snimati svoje.

Vaše školarce ondje čeka pravo malo putovanje filmskim svemirom – prolazit će pored planeta kadrova i planova, vrtiti se u galaksijama filmskih perspektiva, zoetropa i TV programa, a u filmskom svemirskom brodu moći će eksperimentirati zvukom i slikom.

Na lansirnoj rampi čekat će ih iskusni astronauti:

  • Lidija Kraljić Zavišić, glumica i lutkarica koja prema potrebi mijenja boje glasa samo na tvoju zapovijed
  • Ivana Bandić, djevojka koja će te podsjetiti da prije ručka moraš oprati ruke,
  • Veno Mušinović, momak koji, vjeruj nam, zna objasniti sva čuda tromosti oka, camere obscure i suvremenih digitalnih kamera (a ekskluzivno saznajemo da ga je Robert Knjaz vodio na Svjetsko prvenstvo Brazil)

One koji su prošle godine već naučili sve o ovim kamerama, kadrovima i ostalim Frooomovim trikovima ove godine vode:

  • Anja Pletikosa, stroga i ozbiljna osoba koja zapravo hoda s igračim kockicama u džepu i stalno pokušava navući nekoga da joj ispriča priču,
  • Dalija Dozet, mlada redateljica koja je upravo na pragu svog prvog dugometražnog filma, a za tebe će posebno doletjeti iz New Yorka,
  • Ivan Marušić Klif koji apstraktno pretvara u stvarno: i već puno puno godina predstavlja multimedijalnu legendu Zagreba,
  • Nora Krstulović, poznata kazališna redateljica koja na Frooom!-u nastupa u ulozi web vještice s kojom ćeš naučiti stvarati multimedijalne web stranice na koje možeš stavljati sve tvoje filmove i vježbe i mini spotove.

Sve ostale informacije potražite zajedno na www.frooom.eu ili se javite (i svoje dijete prijavite) na frooomfilmskaradionica@gmail.com.

Frooom! u Zagrebu financijski podupiru Hrvatski audiovizualni centar i Grad Zagreb, a nikako ne bi bio moguć bez sjajnih dugogodišnjih partnera – OŠ Dr. Ivan Merz, Kina Europa, Kina Tuškanac i Hrvatskog filmskog saveza.