Galdaria – “To može samo ljubav”

Županjska Galdaria predstavlja svoj treći singl ‘To može samo ljubav’ koji će se naći na njihovom trećem albumu ‘R.I.P.’ u izdanju Croatia Recordsa. Tekst i glazbu potpisuje Mario Vestić dok su za aranžmane zaslužni ostali članovi benda. Mario Vestić mnogima je poznat kao autor velikih hitova Opće Opasnosti poput ‘Jednom kad noć’, ‘Uzalud sunce sja’, ‘Pobjeg’o sam’, ‘Nenapisana stranica’…, a članovi Galdarije bile su bitne figure županjske scene poput Branimira Jovanovca Banija i Vlade Soljačića Sojke.

Ljubav može sve i Galdaria to zna, a ovaj spot, i album koji će uskoro biti objavljen nova su stranica u životu ovih neuništivih Županjaca. Redatelj ovog upečatljivog crno-bijelog spota, Branko Galičić, sjajno je dočarao ono što veže članove benda, a to je iskrena ljubav prema glazbi koju stvaraju. ‘To može samo ljubav’ posljednji je singl kojim najavljuju izlazak albuma simbolično nazvanog ‘R.I.P.’ koji će zaokružiti priču koja traje od kasnih osamedestih godina.

Svoj prvi album ‘Dok prolazi vrijeme’ objavili su 1993. godine dok je 1998. objavljen drugi album ‘Poderan dan’ nakon čega 2002. zbog razdvojenosti članova bend prestaje s radom. Odličnim singlovima ‘Slika’ i ‘Zaboravi’ objavljenim 2015. godine bend se vraća na scenu, a ovu godinu zaključit će objavom albuma. Članovi grupe Galdaria su: Dražen Pešić (gitara), Danijel Peršić (bubanj), Nikola Berać (bas) i Mario Vestić (vokal).

Više o Galdariji saznajte na njihovoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/galdariaofficial