Garage in July feat. Šiljo (Gatuzo) – Buntovnik Ljubavi

Baranjski Garage in July sebe opisuje kao “visokooktanski Swamp ‘n’ Roll sastav” i to su zapravo “četvorica mladića začarana duhom Delte” koji za misiju imaju “prenositi naslijeđe Groove-a, naslijeđe Bluesa”. Dosad su objavili demo EP “Samo Ljubav i Rock ‘n’ Roll”, “Live at “RIBA” za Slušaj Najglasnije! Zdenka Franjića te albume “7” i “Imaš li strasti?!” za Dirty Mojo Records.

Premijera novog spota za singl “Buntovnik ljubavi” održana je prošlu subotu, 23. travnja, na svirci povodom 15. rođendana portala terapija.net u KSET-u. Redatelj spota je prijatelj benda Igor Ilić, a asistirao mu je Ivo Matić.

Ovo je naš prvi singl za Dirty Mojo Records koji je, nakon što je postojao fiktivno u našim mislima, sada i službeno pokrenut! Dirty Mojo Records pokrenuo je naš prijatelj Ivo Matić iz Orvela, uz našu veliku pomoć i podršku. Ovo je veliki trenutak za nas kao bend i predstavlja početak jednog novog i uzbudljivog poglavlja u našoj pustolovini.

GiJ - Photo
Singl “Buntovnik ljubavi”, prvotno objavljen krajem veljače, produkt je njihove suradnje čiji tekst potpisuje Bojan Đurđević, glazbu cijeli bend, a mastering je radio Goran Martinac. Bend ističe kako su na pjesmi radili u ljeto prošle godine, a odmah su se svi sjetili kako bi se u pjesmu odlično uklopio pjevač Gatuza, Damir Trkulja Šiljo koji je bez previše promišljanja prihvatio gostovanje u pjesmi.

O pozadini samog video spota, Garage in July je izjavio:

Snažne poruke i ideje ljubavi koje poput ljepila spajaju četvero ljudi i iz čega nastaje sva glazba Garage in July-a, ovoga puta šalju se kroz vrlo jasnu misao o ulozi novca u toj jednažbi. Bez njega je možda teže ostvariti svoje snove, ali on ne može kupiti doživljaj. On ne može donijeti sreću umu i mir duši. Njegova istina je u tome da je bezvrijedan, to jest, on vrijedi samo zbog društvenog dogovora. Sam čin njegovog spaljivanja je oslobađajuć i čist. Paljenjem novca simbolično se pali i uništava sve ono lažno našega društva. Sad smo živi. Nemojmo dugoročno planirati kako sačuvati novac, već kako sačuvati glazbu i prijateljstvo. Glazba nastaje iz potrebe za ostvarenjem i materijaliziranjem onog čistog. Ona dolazi iz ljubavi i naše povezanosti. Riječima je teško opisati zašto toliko volimo (stvarati) glazbu, snimljenom glazbom je to lakše, a uživo na koncertu je najlakše i zato se vidimo!

Velika djeca, velikog srca nisu propustila zahvaliti se svima koji su pridonijeli njihovom kreativno izričaju i stvaralaštvu,

“Veliko hvala Šilji što je pristao na to da dio njega zauvijek ostane u našoj pjesmi. Hvala Borisu Fischeru na predivnom iskustvu snimanja i na svim svađama. Puno smo naučili. Hvala našoj braći iz Big Strip Gorile, koje volimo cijelim srcem. Tebe sada izdavajamo, Jenki, jer si cijeli dan s nama bio na snimanju i jer ti super stoji maska bika. Hvala tebi, Ivo! Što dijeliš s nama snove i što se ne bojiš. Hvala ti, Igore! Na viziji, angažiranosti, podršci i talentu kojeg dijeliš s nama.” izjavio je bend.