GIVEAWAY | Ne propustite akustičnu grunge večer u Saxu

Grunge unplugged

Uvijek rado viđeni gosti Saxa Citizen Dick spremaju četvrtu po redu intimnu akustičnu grunge večer uz najveće hitove velikana poput Nirvane, Pearl Jama, Alice In Chainsa i mnogih drugih bendova grunge revolucije prve polovice 90-ih godina prošlog stoljeća.

Svi koji vole navedene bendove, i to posebice u njihovom „MTV Unplugged“ izdanju, ne bi trebali smjeli ovu glazbenu poslasticu u četvrtak, 16. siječnja.

****

Ako ste bili na njihovom koncertu – vjerojatno želite ponovo? Ili ako još niste bili, a želite – Mixer.hr u suradnji s organizatorom poklanja 2 x 1 ulaznicu! 

Sve što trebate napraviti je u komentaru na objavljenom članku na našoj Facebook stranici objaviti najdražu grunge pjesmu te nadopisati svoje puno ime i prezime. Jednake šanse imate i ako Vaše puno ime i prezime uz ime omiljene grunge pjesme, uz naznaku “GRUNGE”,  pošaljete na nagradnjacha@mixer.hr 

Igramo se do srijede, 15. siječnja u 11:00, a random odabir će odraditi svoje!

Ime dobitnika saznajte 15. siječnja nakon 12h na linku – rezultati nagradnih igara.

****

Iza imena Citizen Dick krije se četvero Splićana koji pripadaju sada već zreloj generaciji rođenoj 80-ih godina, a odrasloj kroz 90-e uz zlatno doba grungea. Za svoj gušt odlučili su osnovati grunge tribute band, ali ne bilo kakav. Ovaj bend svira klasike grungea isključivo u unplugged verzijama. Razlog toj odluci pronalaze u tome što pjesme Alice In Chains, Nirvane, Pearl Jama ili Stone Temple Pilotsa i Soundgardena zbog svojih rock, punk i metal aranžmana često zaobilaze ljubitelje nešto “mekšeg” zvuka. Same pjesme su nerijetko pokazale da imaju u nekim slučajevima još i veću kvalitetu u svojim “ogoljenim” akustičnim verzijama, što vjerno pokazuju i nastupi originalnih grunge bandova u “MTV unplugged” seriji koncerata. Ova ekipa će definitivno približiti tu atmosferu vizualno i glazbeno. Kad se tome pridoda da se koncert održava u Saxu, prostoru koji sam po sebi ima taj poseban ugođaj dnevne sobe, može se očekivati ne tako učestali doživljaj koji će zasigurno zadovoljiti sve štovatelje grungea kao i “unplugged” formata!

Prije nastupa Citizen Dicka još jednom će publiku zagrijati polaznici glazbene škole El Musicante s vlastitim izvedbama nekoliko grunge klasika! 

El Musicante – potpuno drugačija škola gitare s ponosom predstavlja svoj flagship koji je za ovu prigodu pripremio odabrane grunge uspješnice među kojima ima i pravih rariteta. Iako je riječ o gitaristima ovi su vrijedni polaznici u malo više od četiri godine postojanja škole uz gitaru ovladali i drugim instrumentima. Školu vodi veteran domovinskog undergrounda Tomislav Šnidarić.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 35 kn, a na ulazu će koštati 45 kn. Osigurane su posebne cijene pića, a svi koji dođu u kariranim košuljama imaju pravo na besplatnu rakijicu dobrodošlice. Početak koncerta je u 20:45!