Glazbena Kuća donosi još jedan Open air festival u svom dvorištu

U subotu 16. rujna s početkom u 14 sati, povodom druge obljetnice novog vodstva zagrebačke udruge za promicanje rock kulture Glazbena Kuća organizira open air festival u svom dvorištu koje se nalazi na adresi Damira Tomljanovića – Gavrana 12a, u neposrednoj blizini Mosta slobode, tj na samom početku Bundeka.

Glazbena kuća ovakva događanja organizira, osim proslave svog rođendana, s ciljem promocije bendova koji su članovi Glazbene kuće, kao i njihovih prijatelja i suradnika. Tim povodom će ove godine nastupiti čak osam bendova.

Kao glavni bend ove godine izdvajaju sve popularnije punkere SpokOi! koji su nedavno završili snimanje svog prvog albuma upravo u produkciji Glazbene kuće i čija će se promocija održati baš na ovom festivalu.

SpokOi!

Pored njih su tu također bend u usponu, metalcore mašina Overpower, ili kako sami sebe nazivaju „vratobolno-poskočni metal”, koji će promovirati svoj novi singl „Deceiver” te starosjedioc Glazbene kuće Damir Krajačić sa svojim hard rock bandom Kraya koji također uskoro objavljuju novi album. Dio materijala predstavit će upravo ovom prilikom.

Overpower
Kraya

Nakon njih slijede zagrebački old school punkeri Eksodus, prvi band kontroverznog Tomija Phantasme nastao 1983. godine i poznat po svirkama sa bendovima poput Dead Kennedys, U.K. Subs, Exploited, Misfits, GBH, Casualties, Pankrti,…

Eksodus

StereoNukleoza je trojac koji će vas rasplesat, zabavit i nasmijat do suza, kako sami kažu „muzikom se bavimo iz zajebancije”. Varaždinski band Cusravci dolaze u sklopu razmjene bendova između Glazbene kuće i varaždinskog Caffe bar Sloboda. Njihovo neobično ime se usjeklo u mnoga srca već na prvom koncertu, a kao što sami kažu; „Neobično izgledamo, neobično zvučimo, neobično se i zovemo. Sviramo od Ekatarine Velike preko Bijelog Dugmeta, Pink Floyda pa sve do naših stvari, jednostavno s viramo ono što volimo”. Pepel Puh je podravski bend koji je teško žanrovski definirati, pjesme ljubavnog, putopisnog i biografskog sadržaja sa zajedničkim nazivnikom – „zajebancija i neozbiljnost”. Kao specijalni gosti festivala će nastupiti Bruto Geto.

Festival svoja vrata otvara u 14h, bendovi će se na pozornicu popeti u 16h i svirati sve do jedan sat iza ponoći. Uz svirku bendova i Dj-a biti će organizirana i gastronomska ponuda za koju će biti zadužen Caffe bar prijatelj Purgatory. Uz regularnu točionicu u ponudi će biti grah prilagođen za vegetarijance i kobasice. Ulaz će se naplaćivati simboličnih 10 kn jer ipak ovakav događaj iziskuje mnoge troškove, a sva zarada, ako je bude, ionako ide u akcije udruge Glazbena kuća.