Glazbeni album “Remiks identiteta 3” – spoj tradicijske i suvremene glazbe

Pulska udruga Metamedij predstavila je ovih dana rezultat svog istoimenog projekta – album remikseva tradicijske glazbe pod nazivom “Remiks identiteta 3”.

Album je rezultat projekta “Remiks identiteta 3” i radionice remiksiranja tradicijske glazbe održane u listopadu 2016. u organizaciji udruge Metamedij i TradInEtno. Remiksirajući tradicijsku glazbu narodnih manjina iz urbanih sredina sa suvremenom urbanom glazbom, projekt istražuje mogućnosti za interkulturalnu komunikaciju kroz glazbu te daje uvid u način na koji mladi doživljavaju tradicijsku glazbu.

Polaznici radionice su na šestodnevnoj radionici producirali remikseve pjesama kroz grupni rad i samostalno te uz pomoć mentora, producenta Marina Morosina te glazbenika Gorana Farkaša i Nenada Kovačića koji su na remiksevima intervenirali snimajući razne tradicijske instrumente (mih, kaval, tambura, dvojnice, šurle, djembe, kanđira, kalabaš i mnoge druge).

Glazba koja je remiksirana prikupljena je s područja Peroja, Šišana i Labina te uključuje Društvo perojskih Crnogoraca “Peroj 1657”, Alisu Čeliković (pjevačica sevdaha iz Labina) te glazbu s CD-a “Šišanske mantinjade – Mantignade sissanezi” (Zajednica Talijana Šišana, 2015.)

Urednik: Marino Jurcan; glazbeni urednik: Marko Kalčić; snimanje i digitalna obrada: Bruno Legović i Ferid Hukić; dizajn: Oleg Šuran; tisak: Tiskara Zelina; prijevod: Boris Vincek;  snimljeno i miksano u studiju Metamusic; suradnici: udruga TradInEtno; produkcija i realizacija: udruga Metamedij.

Udruga Metamedij osnovana je šesnaest godina s ciljem razvoja audio vizualne umjetnosti, multimedije, internet kulture i kulture općenito te oboljšanja kvalitete života mladih kroz edukativne kulturne, umjetničke i druge djelatnosti. Ovaneprofitna organizacija bavi se razvojem kulture mladih u području novomedijske umjetnosti, kroz organizaciju edukacija, prezentacija i promocija na nacionalnoj i međunarodnoj razini, a u proteklih devet godina udruga je imala značajnu ulogu u razvoju sektora izvaninstitucionalnog obrazovanja i kulture mladih i za mlade, kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou.