Glazbeno-sprovodne cirkusarije u zagrebačkom Jedinstvu uz Cirkoraminu predstavu

cirkorama2

U zagrebačkom Pogonu Jedinstvo, 22. i 23. svibnja, s početkom u 19.30 h, održat će se cirkuska promocija LP-a “Danse Macabre – zvuci vertikalnog povratka” uz izvedbu gotovo istoimene predstave za koju je glazba skladana.

Na prvom LP-u cirkuske glazbe u ovim krajevima artistički kolektiv narodnooslobodilačkog cirkusa Cirkorama objavio je glazbu za sprovode. „Danse Macabre – zvuci vertikalnog povratka“ album je glazbe iz cirkuske predstave „Danse Macabre – pokušaj vertikalnog povratka“ autora Brune Motika. Predstava je nadahnuta trenutkom smrti pa se na albumu uz autorska djela nalaze i obrade klasičnih skladbi koje se u našim krajevima sviraju na sprovodima: “Adagio in G MinorT.Albinoni/Remo Giazotto, ”Piano Sonata No.2 in B-flat minor, Op.35 Marche Funebre” F. Chopina i ”Posmrtni marš Lenjina” D. D. Šostakoviča. Bruno Motik odsvirao ih je i prilagodio suvremenoj cirkuskoj izvedbi, a njih se na ploči nalaze i tri njegova autorska glazbena broja „Dva lica“, „Odbrojavanje…“ i „Stvor“.

cirkoramaTa Cirkoramina predstava izvedbeno je utemeljena na zračnim akrobacijama i podnim improvizacijama. Posrijedi je cirkusko uprizorenje trenutka nakon smrti ljudskog tijela. Polazeći od jednostrane pretpostavke da se još neko vrijeme sjećamo i osjećamo život, predstava je rezultat imaginarnog istraživanja ponašanja umiruće svijesti.

Predstave i promocija se održavaju u sklopu dvotjednog projekta Proljetni cirkus u Pogonu.

Bruno Motik je multi-instrumentalist, skladatelj i permakulturni dizajner. Svirao je razna glazbala u nekoliko glasnih sastava, poput gitare u Peach Pit-u, bubnjeva u Tigrovoj masti i Seven that Spells, harmoniku i bendžo u Vergl Grindu i skladao glazbu za nekoliko dokumentarnih filmova. „Danse Macabre – pokušaj vertikalnog povratka“ prvi je cirkusko kazališni komad kojem je skladatelj.

Album se može poslušati na linku ovdje.

Predstave i promocija se održavaju u sklopu dvotjednog projekta Proljetni cirkus u Pogonu.

Cijena ulaznice za predstavu: 40 kn
Cijena ulaznice + ploča: 80 kn (samo prilikom dva dana promocije).