Globalni “Celebration Day” – Led Zeppelin ovog vikenda poklanjaju snimku legendarnog londonskog koncerta

John Paul Jones, Jimmy Page i Robert Plant tog prosinca udružili su se sa sinom preminulog bubnjara Johna Bonhama

LED ZEPPELIN u suradnji s YouTubeom donose poseban streaming kultnog koncertnog filma “Celebration Day”.

Snimljen uživo, 10. prosinca 2007. godine, u londonskoj O2 Areni, video donosi više od dva i pola sata karakterističnog legendarnog “zeppelinovskog” potpisa te njihovog prepoznatljivog žestokog rock and rolla s jasnim utjecajem bluesa.

Originalni članovi John Paul Jones, Jimmy Page i Robert Plant tog prosinca udružili su se sa sinom preminulog bubnjara Johna Bonhama – Jasonom Bonhamom, također bubnjarem, te izveli 16 pjesma iz svog cijenjenog opusa uključujući i povijesno važne hitove: “Whole Lotta Love”, “Rock And Roll”, “Kashmir” i “Stairway To Heaven”.

“Celebration Day” će u potpunosti biti dostupan za gledanje preko interneta, no samo tri dana te samo putem službenog LED ZEPPELIN YouTube kanala, počevši ove subote, 30. svibnja u 22 sata (8 p.m. GMT / 3 p.m. ET / 12 p.m. PST).

“Celebration Day” premijerno je prikazan 2012. godine u 1 500 kino dvorana u više od 40 zemalja svijeta.

Na novinarskoj konferenciji Page nije sakrivao oduševljenje mladim Bonhamom i njegovim nastupom izjavivši kako je sjajno nadopunio bubnjarsko mjesto Johna Bonhama, a pohvalama se pridružio i Plant: “Osim što je bilo prikladno, bilo je fenomenalno, a i njegova energija je bila fantastična. Znate, sve nas je dodatno motivirao. Paralelno nam je bilo i malo neobično, ali istovremeno svima nam je to puno značilo.”

Snimku koncerta pogledajte ovdje: