Gobac na platnu – unikatne tenisice za jedinog živućeg Ramonea

davor-gobac-all-star
(Photo: Kristina Fazinić/Sretna.hr)

Marky Ramone, jedini živući član postave kultne njujorške grupe koja je primljena u Kuću slavnih i dobitnik Grammya za životno djelo, u sklopu turneje 40 godina Ramonesa, sa svojim bendom Blitzkrieg posjetit će Zagreb. Na koncertu u Jedinstvu 09.12. svirat će sve bezvremenske klasike Ramonesa, benda koji je ostavio neponovljiv trag u povijesti punk rock glazbe.

No, koncert u Zagrebu po nečemu će se razlikovati od svih ostalih na svjetskoj turneji. Markya čeka jedno iznenađenje. I to iz ruku dobroga znanca. Na poklon će dobiti all stars tenisice, koje su uz frizuru drugi zaštitni znak Ramonesa. Te bijele starke bit će pravi pravcati unikat jer će ih ručno oslikati frontmen Psihomodo Popa, Davor Gobac.

Osim glazbe, koja je oduvijek bila snažno inspirirana upravo Ramonesima, slikanje je druga Gobčeva strast, a talent neupitan. Duhovit stil koji se ogleda u njegovim pjesmama, vidjljiv je i u likovnim djelima. Iza njega su već brojne izložbe, a uzori su mu Andy Warhol te Walt Disney.

Veze između Psihomodo Popa i Ramonesa su brojne. Ramona, slatka mala, dobila je ime po začetnicima punka. S Ramonesima su Psihomodo Pop svirali ona dva kultna koncerta 1990., u Zagrebu i Ljubljani. Ne samo svirali, ističe Gobac, već se i družili. Slika s Joeyem Ramoneom jedna je od Gobčevih najdražih memorabilija. Psihomodo Šop svirao je s Markyem Ramoneom i koncert 2008. u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Bit će to stoga susret starih prijatelja i pravo iznenađenje za gospodina Ramonea.