Golf vs. Judas Priest 1:0

kk-downing-halford_510

Nakon što su Rob Halford i društvo iznenadili fanove najavivši da će njihova svjetska turneja “Epitaph” biti oproštajna, K.K. Downing je iznenadio još jednom fanove, ali i same članove benda odlukom da im se neće pridružiti. Bend je u međuvremenu uspio regrutirati novog gitarista Richie Faulknera no nikome nije bilo jasno što se točno događa dok se ovih dana izgleda nije otkrio pravi razlog zašto je KK odlučio odložiti svoj instrument. Izbor je pao između heavy metala i golfa – i golf je pobjedio.

U intervjuu za Wolverhamptonov „Express And Star“, basist Ian Hill izjavio je kako se KK odlučio koncentrirati na svoj novoizgrađeni projekt golfskih terena u Bridgnorthu, Shropshire. Priznao je da je Downingov odlazak “i njima pao kao bomba u krilo“ te nastavio „ovo je dug, dug period u odsustvu i mislim da Ken jednostavno ne bi to podnio te je smatrao da si ne može dozvoliti da projekt pauzira na dvije godine.“

No na enigmu je li ovo zaista posljednja turneja Judas Priesta, Hill je odgovorio smijehom izjavivši da ni sam nije siguran te da to pitanje daljnjih nastupa još ostaje otvoreno.