Goluban i Buhin u Rockmarku

Goluban-Buhin-DuoPromocija hvaljenog instrumentalnog albuma “For a Friend & Brother” Tomislava Golubana i Nebojše Buhina održat će se u utorak, 2 veljače u zagrebačkom Rockmarku. U intimnoj, gotovo kućnoj atmosferi glazbene knjižare, posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj glazbi naših proslavljenih bluzera, a nakon koncerta imat će priliku s njima popričati ili snimiti zajedničku fotografiju. Posebno za ovaj nastup, Golubanu i Buhinu će se pridružiti i specijalan gost; Danko Burić, na violi i bas gitari. Ulaz je besplatan, a koncert počinje u 19 sati.

Album “For a Friend & Brother” je Golubanov i Buhinov glazbeni i osobni tribute Draženu Buhinu – čovjeku koji ih je u glazbi spajao za života, a umjetnička suradnja dvojice glazbenika nastavila se i nakon preranog odlaska Dražena Buhina 2012. godine.

Na albumu se nalazi 12 instrumentalnih pjesama: od radio-friendly songova, preko country americane i bluesa, do ambijentalnih tonova. Usna harmonika Tomislava Golubana dominira i vodi cijeli album protkan uglavnom tužnim i sjetnim melodijama te zanimljivim temama.

Pjesme su obogatili i gostujući glazbenici, među ostalima – u instrumentaloj verziji potresne “Play The Blues” i u bluesom obojanoj “Thunder Nights” Vlado Simcich Vava (gitara), u delta bluesu “Hook Walk” Lela Kaplowitz (glasovi, step), u razigranoj “St.Martin” i u ogoljenoj “Sleepy Thing” Danko Burić (viola) te u “Wrong Patch” i “Don’t You” Bruno Krajcar (klavir). Goluban je skladao osam pjesama na albumu, dok su preostale četiri zajedničko djelo dvojca Goluban & Buhin, album je miksao Mladen Malek, dok produkciju potpisuju Goluban & Buhin.