Goonies, E.T. i Izgubljeni dječaci inspirirali su novi album Bat For Lashes

Kako je ranije najavila, Bat For Lashes s novim albumom Lost Girls donosi zanimljivu interpretaciju 80-ih

Natasha Khan, glazbenica poznatija pod scenskim imenom Bat For Lashes, nakon tri godine kreativne stanke ovog rujna objavit će svoj peti studijski album Lost Girls, a kako je otkrila u nedavnom intervjuu za The Observer, filmovi poput Goonies, E.T. i Izgubljenih dječaka bili su inspiracija za najvljeno studijsko izdanje.

“Razvijala sam scenarij za film imena The Lost Girls. Bila sam pod velikim utjecajem dječjih filmova iz ’80-ih i filmovima o vampirima, a radnja mnogih odvija se upravo u Portlandu i Kaliforniji”, otkrila je Khan i objasnila da “kako su se pjesme razvijale, imala sam osjećaj kako pišem soundtrack za film. Glazba inače ima tendenciju preuzeti filmske ideje, jer to dolazi nekako prirodno”.

Khan nas je sa svijetom Lost Girls upoznala prije najavnim singlovima “Kids In The Dark” i “Feel For You”, a točno mjesec dana prije najavljenog izlaska albuma glazbenica je predstavila novi singl “The Hunger”.

Posljednje izdanje Natasha Khan objavila je 2016. Bio je to konceptualni album The Bride, a novo studijsko izdanje predstavljeno je u medijskom priopćenju upravo kao “zločesta mlađa sestra” albuma The Bride. Koncept albuma vrti se oko lika Nikki Pink koja živi u nekoj paralelnoj stvarnosti i Los Angelesu koji je pod opsadom ženskih moto bandi, a donosi zanimljivu vibru 80-ih. Album Lost Girls bit će objavljen 6. rujna.