Goran Bare i Majke glavne zvijezde Hoomstocka

Hoomstock1.2

Do 11. Hoomstock festivala preostalo je još nešto više od četiri mjeseca, pa je vrijeme dosadašnjim bendovima pridružiti i drugog headlinera festivala. Od ranije je poznato da će na ovogodišnjem Hoomstocku svirati T.B.F., Kandžija i Gole žene, M.O.R.T., Gatuzo, Breakdown! i Social Blue, a glavne zvijezde festivala biti će Goran Bare i Majke.

Teško je pronaći legendarniju hrvatsku rock grupu od Majki. Bend je osnovan još daleke 1984. u Vinkovcima, a tijekom ’90-ih su izrasli u jedan od najbitnijih bendova domaće scene, te su se u zenitu karijere raspali 2000. godine. Nakon nekoliko godina solo karijere, Bare je ponovno odlučio okupiti Majke, a sve je kulminiralo odličnim albumom “Teške boje” kojim su Majke dokazale da su i dalje sam vrh domaćeg rocka što će lakoćom prezentirati i pred publikom u Humu na Sutli.

Ako želite vi i vaš bend zasvirati s ovim imenima na 11. Hoomstocku, ništa lakše, Hoomstock vam daje priliku u natječaju “Rokaj s nama na Hoomstocku“. Prijave traju do 1.5.2016., a više informacija o cijelom natječaju pronađite na facebook stranicama festivala. Da bi ih lakše pratili, ovih dana su izdali festivalske novine “Pouliterca” koja će postati vaše redovito štivo do početka festivala. U njima možete pročitati kako se Hoomstock razvijao od koncerta u kino dvorani do dvodnevnog open-air festivala, neke informacije o ovogodišnjim bendovima i mnoge zanimljivosti kroz godine i godine festivala.

Nemojte zaboraviti, datumi koje trebate rezervirati za Hoomstock su 19. i 20. kolovoz, a cijena festivalske karte do 1.6. iznosi 50 kuna. Ako se možda i dalje dvoumite, pogledajte video kako je to izgledalo na Hoomstocku prošle godine.