Greta Van Fleet za novi album pripremaju “nešto sasvim drugačije”

Novi album bit će idući korak u evoluciji benda

(Greta Van Fleet / Fotoghrafija: Christopher Polk, Getty)

Iako poznati po retro zvuku i stilu, rokeri Greta Van Fleet za novi album pripremaju “nešto sasvim drugačije”, ali još ne žele otkriti o čemu točno je riječ.

Četvorka iz Michigana, prozvani “Led Zepellinim anovog doba”, svjetsku pažnju privukli su svojim nastupima, a prašinu su podigli i albumom “Anthem of the Peaceful Army” kojim su izazvali podijeljena mišljenja – kako kritike tako i publike i glazbenih kolega. S jedne strane iznimno hvaljen album, s druge kritiziran zbog prevelike sličnosti s bendom za kojeg članovi benda tvrde kako im čak nije bio inspiracija, album je našao svoje ime na top ljestvicama, a Greta Van Fleet je postalo bitno ime aktualne rock scene.

Novo studijsko izdanje braća Sam Kiszka (basist) i Jake Kiszka (gitarist) najavili su u razgovoru za NME.

Upitani kako napreduju planovi za novi album (kojeg su najavili ranije ove godine), Jake je pobudio znatiželju kratkim odgovorom: “Radimo na nečemu.” te se odmah povukao uz šalu: “I to je to. Riječ je o albumu i nadamo se da će biti objavljen do kraja godine.”

Objašnjava: “To je kao mala evolucija. Nazvao bih to tako kad uzmem sve u obzir. Radimo na nečemu sasvim drukčijem, recimo to tako. Zanimljivo je jer zapravo nikad ne znamo kako će album na kraju ispasti …ali kockice već lagano sjedaju na svoje mjesto i zasigurno će to će biti nešto što odražava našu trenutnu glazbenu fazu. Definitivno se jako puno razlikuje od svega onoga što karakterizira “Anthem of the Peaceful Army”.

Sam se složio sa svojim rokerskim bratom: “I ja mislim da je to zaista još jedan korak u evoluciji onog što želimo postići” te dodao “kombiniramo razne zvukove i tonove, ali i drugačije glazbene stilove, možda čak napravimo korak u filmskom smjeru.”

U sklopu trenutno aktualne turneje Greta Van Fleet su posjetili i susjedni Exit festival, a najavljeni su i kao dio programa ovogodišnje 50. obljetnice Woodstock festivala (za koji se u međuvremenu, zbog logističkih problema, još uvijek ne zna hoće li se i gdje će se održati.)

Znate li od koga su Greta Van Fleet “posudili” ime?