Grožnjan je već 48. godinu okupljalište mladih glazbenika iz čitavog svijeta

Grožnjan je već 48. godinu okupljalište mladih glazbenika iz čitavog svijeta

Koncertom Puchheimerskoj orkestra mladih, 12.6.2017. započeo je s radom ovogodišnji Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu.

Kao i svih dosadašnjih godina, Grožnjan će na tri mjeseca, od 12.6. do 17.9.2017. biti grad glazbenih radionica, majstorskih tečajeva – ples, harfa, violončelo, rog, glasovir, saksofon, seminara, predavanja, simpozija i festivala , stanica na putu turneje Ethno Croatia te nezaobilaznog Međunarodnog Jazz Festival „Jazz is Back! – BP” koji će na 15 dana, od 13.7. do 28.7. 2017. ovaj živopisni istarski gradić još jednom pretvoriti u mjesto gdje je dnevni i noćni ritam, ritam jazza.

U trajanju Jazz Festivala održavat će se i Ljetna Jazz Škola trube, trombona, saksofona, pjevanja, glasovira, gitare, kontrabasa i bubnjeva koju će voditi niz renomiranih glazbenika iz Hrvatske, Austrije i Sjedninjenih Američkih Država.

Međunarodni kulturni centar HGM Grožnjan, svjetsko mjesto susreta glazbene mladeži, jedinstveno mjesto edukacije mladih. U 48 godina djelovanja ovaj je “kreativni laboratorij” postao dijelom kulturne karte Europe kao važno uporište razvoja i napredovanja mladih glazbenika, te likovnih, dramskih i filmskih umjetnika. Kroz programe MKC HGM u Grožnjanu prošlo je nekoliko desetaka tisuća mladih i njihovih mentora iz stotinjak zemalja.