Grunge večer u Boogaloou povodom 25. godišnjice kultnog Nirvaninog nastupa

Nirvana Tribute / Jon O’Connor

U petak, 16. veljače po prvi puta u Zagreb dolazi najbolji svjetski Nirvana tribute band iz Bostona i to u sklopu programa pod nazivom “Grunge Night In Memoriam Kurt Cobain”.

Ovaj Nirvana tribute bend predvodi karizmatični Jon O’Connor koji se potpuno uživio sa ulogom Kurta Cobaina. Nirvana tribute su opisani kao najautentičnija reprodukcija izvornog trija koja je ikada stala na pozornicu, i to i zvukom i vizualno, a Jona O’Connora ocijenili sa najboljim ocjenama diljem Amerike, Europe i Azije, kako obožavatelji tako i kritičari. Povod ove turneje je obilježavanje 25. godišnjice “MTV Unplugged” koncerta koji se održao 1993. godine u New Yorku. Snimka slavnog koncerta objavljena je na albumu i DVD-u koji su prodani u višemilijunskoj tiraži, a izvedba pjesme “Man Who Sold The World” dospjela je na sve svjetske top liste i ponukala samog Davida Bowiea da ju vrati u svoj koncertni repertoar.

Kurt Cobain

Pored godišnjice kultnog nastupa, koncertom se obilježava i rođendan Kurt Cobaina koji bi 20. veljače napunio 51 godinu.

Koncert će biti podijeljen u dva dijela, prvi dio će biti akustičan sa presjekom pjesama “MTV Unplugged i New York” albuma, dok će drugi biti električan Best Of Nirvana set. Nakon koncerta druženje se nastavlja uz Grunge party na kojem će DJ Schultz puštati grunge hitove i bendove koji su direktno ili indirektno utjecali na Kurt Cobaina i Nirvanu i vice versa.

Početak koncerta je najavljen za 21 sat, a cijena ulaznica iznosi 90kn do 15.01., 120 kn od 16.01. i 140 kn na dan koncerta. Ulaz na Grunge party nakon koncerta s početkom u ponoć će iznositi 20 kn.

Pretprodajna mjesta u Zgrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37, Metal Beer Bar Valhalla – Radićeva 25, u Rijeci: Dallas Music Shop – Splitska 2A, Eventim sustav, www.eventim.hr