Grupa Mangroove gosti Musicology festivala

mangroove_
foto: Mateja Vrčković

Najpoznatija hrvatska neo soul grupa Mangroove, dobila je poziv na prvo izdanje festivala Musicology koji se održava u Beogradu od 24. do 27. srpnja pod zidinama Kalemegdana. Festival Musicology pokrenut je na inicijativu Bitef Art Cafe kluba sa željom da pokrenu intiman mali festival za ljubitelje neo soula i nu jazza. Tako će Mangroove nastupiti u društvu najvećih zvijezda ovog žanra kao što su Nikola Conte, Mario Biondi, Kaziah Jones i Dirty Loops. Na festivalu nastupaju još i lokalne snage MaraQYa, Relic i Vasil Hadžimanov band. Mangroove nastupa 26. srpnja uz Kaziah Jonesa i El Jazzyra live PA.

Odlične su to vijesti za Mangroove u trenutku stvaranja novog, trećeg po redu studijskog albuma kojeg planiraju objaviti za diskografsku kuću Dancing Bear na proljeće sljedeće godine. Novi će album, nakon singla ‘Sami’, najaviti još jednim singlom ‘Ljubavna’ u rujnu ove godine. Taman pred ulazak u bračnu zajednicu Željke Veverec i kreativnog dinama grupe Tonija Starešinića koji uz Mangroove svira i u grupama Chui i Tobogan.

Istovremeno, Željka Veverec, pjevačica grupe Mangroove, sa svojim talijanskim kolegom Fabiom Puglisiem, izbacila je ovih dana novi singl/spot za njihov zajednički projekt Soul Basement. Riječ je o potpuno novoj pjesmi ‘Flower In The Storm’ koja se pojavila kao bonus track na američkom izdanju njihovog albuma ‘Yesterday Today Tomorrow’ objavljenog za berlinsku etiketu Stereo DeLuxe koju za američko tržište objavljuje Stereo Deluxe/Embassy Of Music (Warner Music Group). Spot je režirao Nevio Smajić, a u spotu se uz Željku i Fabia pojavljuje i Nina Benović.

https://www.facebook.com/pages/ManGroove/68642060430?fref=ts
http://www.deezer.com/album/7616222
https://twitter.com/mangroove_band
http://www.reverbnation.com/mangrooveband
https://soundcloud.com/mangroove