Grupa Vatra će na Interliberu predstaviti svoju prvu biografiju

''VATRA - 20 GODINA S PREPREKAMA''

Sljedećeg mjeseca izlazi prva biografija grupe Vatra. Biografija iz pera novinara Marka Podruga (u izdanju Dallas Recordsa) nosi ime ”VATRA – 20 GODINA S PREPREKAMA”, a predstavit će je 14.11. na zagrebačkom Interliberu. 

Ovogodišnji “XX” koncert koji je Vatra održala 5.travnja u zagrebačkom Domu sportova, prikazat će se ove nedjelje, 20.10. na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HTV2) u 18:30h.

Vatra XX obljetnički je koncert benda koji ove godine slavi 20 godina od izdavanja prvog studijskog albuma. Radna proslava bila je logičan slijed karijere u kojoj, u dva protekla desetljeća, nisu mirovali – objavili su 10 albuma, osvojili brojna priznanja i nagrade, odsvirali nebrojeno koncerata.

U Domu sportova pridružili su im se i kolege glazbenici s kojima su kroz godine surađivali: Damir Urban, Massimo, Antonia Matković Šerić (Pavel), Pavle Miholjević (Svadbas).

Foto | Goran Berović

 

Drugi dio godine nastavili su u istom stilu pa su tako nedavno su objavili “Vatra Ultramix”, album s nastupa na splitskom Ultra Europe Festivalu gdje su se pojavili kao prvi ikada bend koji je svirao na ovom poznatom festivalu elektronske glazbe. 

Koncert na HTV2, zgodne li slučajnosti, prikazat će se baš na rođendan frontmena Ivana Dečaka. 

 

// VATRA // 

14.11. // ZAGREB // INTERLIBER (PREDSTAVLJANJE BIOGRAFIJE)
15.11. ZADAR // ARSENAL 
30.11. PULA // PORTARATA
1.12. KNIN // KLIZALIŠTE
7.12. MARIJA BISTRICA // TRG
20.12. ZAGREB // KLOVICEVI DVORI ADVENT