Gužva u 16-ercu na turneji po Irskoj

guzvaOsječki punk-rock sastav „Gužva u 16-ercu“, osnovan 1993. godine, jedan su od koncertno najaktivnijih domaćih bendova. Prethodnih godina osvajali su domaći teren kako i onaj regionalni, no trenutačno im se događa ono o čemu svaki (punk-rock) bend sanja – a to su koncerti u Irskoj, točnije u Dublinu i Corku.

Kako je Irska dio otoka koji se smatra svojevrsnom kolijevkom punk-rocka, bendu će koncerti u Dublinu i Corku biti pravi izazov, ali i odlična prilika za predstavljanja svog rada.

Tako će ljubitelji distorzije i piva uživati po prvi put uživo u pjesmama poput „Mene više nema“, „Shupack“, „Voljenje“ ali i aktualnom singlu – „Arene“.  „Bit će pravi izazov predstaviti se irskoj publici pjesmama na hrvatskom jeziku, jako se veselimo tome. Vjerujemo da jezična barijera ne bi trebala predstavljati prepreku i da će publika znati prepoznati našu glazbenu poruku. Bit će to ujedno i prilika za nastup pred mnogobrojnim iseljenicima “novije generacije” koji su iz Hrvatske iselili na privremeni rad u Irsku.“izjavili su članovi benda. Za sada su potvrđena dva nastupa Gužve u 16-ercu u Dublinu i jedan u Corku. U kultnom klubu Fibber Magees svirat će 10. i 15. studenog, dok će u Corku nastupiti u petak 13.11.

„Gužva u 16-ercu“ je nedavno pojačana novim članom, pošto se na poziciji drugog gitarista i pratećeg vokala bendu priključio Silvestar Mrak, koji je paralelno i dalje lider drugog odličnog osječkog punk benda Grupa tvog života .

„Gužva u 16-ercu“ uz nastupe, vrijedno radi na i materijalu za novi album, a sve novosti benda možete pratiti na njihovoj službenoj Facebook stranici.