Hard ‘n’ heavy Vol. 2 uz Bad Mushrooms, Aztec i Ultimatum

Nakon prošlogodišnje vrlo uspješne “Hard ‘n’ heavy” večeri, došlo je vrijeme za nastavak i to 31. ožujka 2017., a ovoga puta lokacija će biti najveći mali rock klub u Zagrebu, Hard Place.

**UPDATE – Koncert je iz tehničkih razloga prebačen za dan kasnije, 01.travnja 2017.**

Svoj nastup reprizirati će zagrebački retro hard rock band Bad Mushrooms. Ponovno će nam zasvirati i zagrebački heavy metal/pre hispanic metal band Aztec, no ovoga puta u poprilično izmjenjenoj i proširenoj postavi. Pravi headlineri ove godine biti će splitski, moglo bi se reći već kultni heavy metal band, Ultimatum, koji vrlo rijetko viđamo u Zagrebu, zato je ovo prilika koju je šteta propustiti. Ultimatum svojim energičnim i beskompromisnim nastupom zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

Ultimatum je hard & heavy sastav, osnovan u Splitu 2001. godine, pod utjecajem bandova kao što su Whitesnake, Judas Priest, Iron Maiden, Black Sabbath, Dio, Osmi Putnik, Divlje Jagode i mnogi drugi. Prvi album, “Ulice zla”, objavili su pod etiketom “Croatia Records” 2008. godine. Tri pjesme sa tog albuma privjenca dobile su i svoj video uradak: “Ulice zla”, “Labud” i “Mojoj ljubavi”. Drugi album, pod nazivom “U vihoru vremena”, objavljen je u lipnju 2014., također za “Croatia Records”.

Dečki se posebno vesele ponovnom nastupu u Zagrebu nakon dugo vremena i ovom prigodom predstaviti će materijal sa prva dva albuma, a premijerno će izvesti i par novih stvari sa trećeg albuma koji je u pripremi.

Bad Mushrooms, retro hard rock band osnovan 2008. u Zagrebu. U početku cover band koji izvodi pjesme hard rock velikana 70-tih godina, a od 2013. isključivo autorski band. Iza njih je 150 nastupa po Hrvatskoj i regiji, mini turneja po Engleskoj. 2013. izbacili su EP „Put do vrha“. Na drugoj hard ‘n’ heavy večeri predstaviti će pjesme sa nadolazećeg albuma koji je već dugo i pripremi. Uključujući i posljednja dva singlea “Demoni” i “U carstvu Drakova hrama”.

Aztec, hard rock/heavy metal/pre hispanic metal band iz Zagreba, osnovan 2013. godine. Nastup u Hard Placeu na ovogodišnjoj hard ‘n’ heavy večeri biti će zapravo prvi nastup nove postave. Krajem 2016. Aztecu su se priključili Bruno Bex Barić na gitari, Simone Mascolo na bubnjevima i Matija Nikić na udaraljkama. Uz njih tu su naravno i originalni članovi Davor Šutalo na vokalu, gitari i pan flauti i Borna Bobo Savović na bas gitari. Za ovaj nastup pripremili su neke starije vama već poznate pjesme i neke nove koje će se naći na albumu koji je u pripremi.

Svirka starta u 20h. Upad je 20kn.