HARD TIME – uskoro novi album + nastup na koncertu Slasha na Šalati

Veterani domaće hard’n’heavy scene, zagrebački Hard Time predvođen Gordanom Penavom Pištom, posljednjih su mjeseci naporno radili na novom albumu koji bi uskoro trebao pojaviti u izdanju Dallas Recordsa.

Prvi dio materijala sniman je u Attic Room studiju bivšeg gitariste Hard Time-a  – Ivana Mihaljevića, a zatim je bend nastavio s radom u legendarnom “JM Sound” studiju kod Troolog. Album je završen u “Keep Cool” studiju i trenutno se nalazi u fazi masteringa.

Producent albuma Leo Anđelković potrudio se na album prenijeti zvuk koji Hard Time ima uživo i za kojim band “traga” na svim svojim snimkama. Da li je u tome uspio saznat ćemo vrlo skoro.

Na albumu su gostovali razni glazbenici i prijatelji banda, Brada (Psihomodo Pop), Neno Kos – Ferzzo (ex Crno Perje), Danko Krznarić (Non Stop Lift, ex Cota G4, Bare), Dubravko Jakuš (Yellow Submarine), Vlado Novoselac (ex Treći kanal) i Žanamari Lalić.

Do sada je Hard Time predstavio dva singla koja su dala naslutiti zvuk novog albuma radnog naziva “ROCK’N’ROLL”.

Prvi singl “U ovoj sobi”, na kojemu se kao gošća pojavljuje Žanamari, snimljen je na tajnoj lokaciji u zagrebačkim Sesvetama. Režiju i scenarij spota potpisuje Pišta, a snimanje je povjereno Davoru Kalaici iz L.O.O.K.productiona.

Drugi, pod nazivom “Rock’n’Roll” snimljen je u klubu Hard Place, neposredno pred preseljenje na novu lokaciju. Hard Time iskoristili su zadnju šansu da snime video u starom prostoru prije rušenja i zabilježili posljednje video snimke iz legendarnog kluba u Šubićevoj.

Za snimanje su bile zadužene dvije ekipe mladih kreativaca za ovu priliku nazvani Meistercube ili Smartwerk Production, a u stvari se radi o Meisterwerk Productions: Igor Meister Malečić (kamera) i Margita Grubiša (kamera), te Smartcube Productions: Vedran Weco Tomac (kamera/fotografija) i Melisa Karić (fotografija).

Najbolji mogući nastavak medijske promocije nadolazećeg albuma Hard Time imat će 26. lipnja na Šalati gdje će nastupiti kao support na velikom koncertu legendarnog Slasha, Myles Kennedyja i The Conspiratorsa.

Publika će, uz provjerene Hard Time hitove, imati priliku premijerno čuti i nekoliko novih pjesama, koje do sada bend nije izvodio uživo. Nakon Šalate Hard Time nastavlja s koncertnom promocijom novog materijala na 49. izdanju legendarne zaječarske Gitarijade.

Hard Time jedan od prvih bendova koji se svojom glazbom, početkom 90-tih, predstavio van granica Hrvatske. Za sobom imaju bezbroj nastupa, od kojih se posebno ističu otvaranja za Deep Purple, Motorhead, Cult i Scorpionse, svirka na Wacken Open Airu, turneje po Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Nizozemskoj i Engleskoj.

Četiri studijska albuma su već za njima i vrijeme je za novu dozu žestokog zvuka by Hard Time.