Harry Potter, Kum, Star Wars, LOTR – najveći filmski hitovi okupiraju Hrvatski glazbeni zavod

Prepoznatljive glazbene teme, koje se uvijek rado pjevuše, mladi će glazbenici predstaviti u obradama za simfonijski orkestar

Harry Potter, Star Wars, Pirati s Kariba, Kum, Gospodar prstenova, Go West, Kralj lavova samo su neki od naslova koji će okupirati Hrvatski glazbeni zavod u petak, 21. veljače.

Filmovi čije se najpoznatije rečenice poput „May the Force be with you“„Yer a wizard, Harry“„I’m gonna make him an offer he can’t refuse“ smatraju klasicima, a likovi legendama, ovoga će puta biti predstavljeni zagrebačkoj publici kroz glazbu.Pod ravnanjem mladoga maestra Mara RiceOrkestar mladih glazbenika će u sklopu ciklusa Virtuoso izvesti koncert pod nazivom Filmska noć.

Prepoznatljive glazbene teme iz filmova, koje se uvijek rado pjevuše, mladi će glazbenici predstaviti u obradama za simfonijski orkestar.

Koncert Filmska noć još je jedan u nizu koncerata ciklusa Virtuoso, čiji su izvođači uglavnom studenti Muzičke akademije. Kroz ovaj ciklus kao studenti su nastupali neki od vodećih imena današnjice poput Luke Šulića iz 2Cellos i svjetski poznatog pijanista Aljoše Jurinića.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda po cijeni od 20 kuna te 10 kuna za studente.