Hedras Ramos – Traži se bubnjar za Zagreb Guitar Show

hedras-ramosMladi gitaristički virtuoz Hedras Ramos iz Guatemale, koji se nalazi na svojevrsnoj europskoj turneji, zaželio je nastupiti i na ovogodišnjem Zagreb Guitar Showu koji će se 10.11. održati u zagrebačkom klubu Boogaloo.

No, kako po Europi putuje u kombinaciji samo sa basistom Hedrasom Ramosom starijim tj. svojim ocem, krenuli smo u potragu za domaćim bubnjarem koji bi se primio ovog intrigantnog zadatka i u slijedećih mjesec dana pripremio nekoliko Hedrasovih kompozicija za zagrebački nastup u Boogaloou.

Potraga je krenula sa facebook profila Zagreb Guitar Showa, ali i Dvoboja bubnjara 2011 koji će se ove godine održati po prvi puta u sklopu ZGS-a. U pomoć su pozvani i basisti koji se natječu na Bassmasteru.

Interesantno je da je Hedras započeo svoju glazbenu izobrazbu upravo kao bubnjar sa svega 6 godina, da bi tek dvije godine kasnije primio po prvi puta poduku iz gitare. Sa 13 se potpuno zaljubio u gitaru što je rezultiralo višesatnim vježbanjem.

Do sada je objavio čak tri albuma, New Sounds (2008.), The Holly Gift Of Shred & Holly Distortion (2009.) i Atoms and Space u svibnju ove godine.
Na prestižnom gitarističkom natjecanju Guitar Idol u Londonu 2009. osvojio je drugo mjesto kao najmlađi natjecatelj u finalu.

Svi zainteresirani bubnjari mogu se javiti na igor.polak@mixer.hr .