HGF predstavlja kompilaciju nove autorske domaće scene

Recentno stanje nove autorske hrvatske glazbene scene

Vrulja, foto: Matej Čelar

Jedan od najdugovječnijih demo rock festivala i nacionalna platforma demo scene HGF, u suradnji s izdavačkom kućom Dallas Records donosi HGF KOMPILACIJU 2019. na kojoj se nalazi ukupno 13 pomno odabranih pjesama od pristiglih 68 prijavljenih sastava na njegovo 23. izdanje na kojem je pobjedu odnio sjajan alternativni rock bend ”Vrulja” iz Varaždina s pjesmom ‘Nordijske boje’.

„Od 1996. kontinuiranom organizacijom HGF-a održivo i vjerodostojno pružamo zamijećenost mladim hrvatskim autorskim bandovima u Hrvatskoj i bližem europskom okruženju. Svaki je održani festival bio organizacijski iznimno zahtjevan, no ljubav prema glazbi i želja da ona u ovoj formi i izričaju ostane relevantan dio kulturne scene u Hrvatskoj daje nam motiva da nastavimo dalje“, izjavio je Goran Vrgoč, direktor HGF-a.

Trinaest pjesama koje se nalaze na novom izdanju izražavaju recentno stanje nove autorske hrvatske glazbene scene i pružaju uvid u nadolazeće trendove hrvatske glazbene scene. Koncertna promocija izdanja ”HGF – Najbolje u 2019.” održat će se u petak, 31.1.2020. godine u zagrebačkom Vinylu (Bogovićeva 3) kada će službeno biti otvoren i natječaj za novu, 24. sezonu HGF-a. 

~~ KOMPILACIJA HGF 2019. ~~

1.  Terminator – Prokleti Zec (live)  
2.  La Volpe – In This Hole 
3.  Phaneron – Sistem  
4.  Trip To Caldera – Up  
5.  Lumine – Prorok  
6.  D.D. Montag – Duhovi  
7. Vrulja – Nordijske Boje (live@HGF)  
8.  Home Conflict – Pact With The Devil  
9.  Direkt feat. Antebiotik & Doktor Bolest – Povijest Bolesti  
10.  Lorelei – Polet  
11.  Greed Breed – Long Time Coming 
12.  Core System – Controversy 
13.  Mamut – Tinta  

Detaljnije o tome što je HGF, kamo ide i zašto je ovdje pronađite na: www.hgf-zabok.net