HLADNO PIVO: izabrane predgrupe za Zagreb i Split

pivo

Nakon što je Hladno pivo objavilo da traži predgrupu za svoju turneju "Kud Pivo tud i ja" koja počinje koncertom u Areni Zagreb 7. listopada 2011., HP je ostao zatrpan sa stotinjak prijava i materijala za preslušavanje.

Pomnim biranjem i višestrukim preslušavanjem odabrali su čak tri predgrupe za koncerte u Zagrebu i Splitu, a sad je vrijeme da se jave bendovi koji bi željeli nastupiti ispred Hladnog piva na njihovim koncertima u Osijeku i Slavonskom brodu, u sklopu turneje "Kud Pivo tud i ja".

Pozivamo sve mlade i talentirane grupe da pošalju svoje uratke uz kratki info o sebi na mail: hladnopivoarena@gmail.com

Zainteresirani bendovi mogu se javljati zaključno s utorkom, 4.10.2011. a grupa koja svojom glazbom osvoji Hladno pivo dobiva mogućnost nastupa na njihovom koncertu u Osijeku 21.10. te Slavonskom brodu, 22.10.2011.

I ovaj put Hladno pivo poručuje: "Nema javnog natječaja, isključivo naša samovolja!"

Konačni odabir bendova obznanit će se na press konferencijama koje će ususret koncertima u Osijeku i Slavonskom Brodu održati 11.10.2011. u oba navedena grada. (više informacija uskoro)
Možda će bendovima koji se odluče prijaviti koristiti rečenice HPa o kriteriju odabira prdgrupa za Zagreb i Split:

"Kriteriji koji su nas vodili za odabir predgrupe bili su da bend pjeva na domicilnom jeziku (engleski dolazi u obzir ako su iz engleske ;)), da imaju nešto što ih izdvaja od ostalih (drugačiji od drugih :)) da nemaju više od jednog do dva albuma, da se ne vrte baš svaki dan u radijskom eteru i ono najvažnije, da nas ostave bar djelomično bez daha i da prepoznamo potencijal za jednog dana veliki bend." poručuju iz benda.

Tako će na zagrebačkom koncertu kao predgrupe nastupiti grupe MAŠINKO te S3NGS dok je za splitskim koncert izabran bend MJESNI ODBOR!

Po riječima Hladnog piva izbor je bio težak pa vjerujemo da im ni ovaj put neće biti lakše.

Bendove koji su dobili priliku da budu predgrupe za Zagreb i Split opisuju ovako:

Mašinko njeguje neku vrstu melodično-himničnog punk-rocka koji je na momente podsjećao na Dropkick Murphys a na momente na Kud Idijote (bendove koje izuzetno cijenimo) s dosta kvalitetnim tekstovima koji će se, nadamo se, svidjeti publici u Areni.

S3ngs sviraju nekakvu mješavinu british punk-rocka i rocka opcenito, dosta eksperimentiraju sa zvukom i melodijama koje nisu mozda lako pamtljive na prvu loptu ali nam se čini da bi se u budućnosti mogli razvijati u nekom svom dobrom smjeru…

Mjesni odbor sviraju nekakvu vrstu melankolicnog otockog reaggea prožetog tako dobrim tekstovima i na momente sick idejama da vjerujemo da će ih splitska publika odlično primiti.