Hoće li Linkin Park nastaviti svoj glazbeni put?

"Možda za 10 godina? Možda i ranije."

(Mike Shinoda, Linkin Park / Fotografija. Getty)

Članovi kalifornijskog rock sastava Linkin Park navodno razmatraju opciju ponovnog okupljanja i snimanja nove glazbe. O tome se DJ Joe Hahn, prvi puta nakon tragične smrti pjevača Chestera Benningtona, izjasnio u nedavnom intervjuu za korejski medij Yonhap.

Naime, DJ Joe Hahn je kroz razgovor otkrio: “Da, posvetili smo se sami sebi i svojim obiteljima… ali počeli smo razgovarati i opciji zajedničkog stvaranja nove glazbe.”

Ipak, do tog dana fanovi bi se mogli čekati i cijelo desetljeće budući da je, na pitanje kad bi se to moglo dogoditi kratko, no zagonetno odgovorio: “Možda za 10 godina? Možda i ranije.”

“Ne želim postavljati neki vremenski rok. Trenutno se jednostavno želimo fokusirati na sadašnji trenutak i razgovarati o glazbi. Na radimo detaljne planove. Samo se želim vratiti u dane kada smo u garaži stvarali glazbu.”

I Mike Shinoda, drugi pjevač grupe, nedavno je potvrdio tu mogućnost: “Smatram da se to treba dogoditi prirodno. I ako nađemo nekoga tko je fenomenalan i vidimo da se, kao osoba i stilski, dobro uklapa onda nas vidim u opciji da pokušamo napraviti nešto novo.” Dodao je kako jednostavno vole glazbu i međusobno društvo, ali i da nikako ne želi da netko dobije dojam kako pokušavaju zamijeniti Benningtona – jer je on nezamjenjiv.

Linkin Park je “u mirovanju” od 2017. godine, a u međuvremenu je Mike Shinoda objavio svoj samostalni album.

Mike Shinoda fanovima poslao komadiće slagalice