Hoćemo li uskoro dočekati novi album QOTSA?

Ako je suditi prema vanjskim izvorima, dugoočekivani novi album Queens Of The Stone Age snimljen je i spreman za objavu tokom ove godine.

Josh Homme, frontmen QOTSA, unatoč tome što je imao pune ruke posla na turneji uz Iggy Popa, s kojim je izdao hvaljeni album„Post Pop Depression“, u ljeto prošle godine podjelio je s javnosti da je započeo rad na nadolazećem albumu, nasljedniku „…Like Clockwork“. Vijest je tokom iste godine potvrdilo više izvora bliskih bendu, a ovih dana je, kako prenosi Ultimate Guitar, Dean Velray u intervjuu s Mark Laneganom u radio emisiji “Let There Be Talk” otkrio informaciju da je album snimljen i da umire od želje da ga čuje. Tko ne bi.

Kako Ultimate Guitar prenosi, Delray je u čestom kontaktu s QOTSA te je nekoliko članova benda gostovalo u njegovoj emisiji. Nažalost, više detalja nije otkriveno, no vjerujemo da ih možemo očekivati vrlo skoro.

Kako je Homme izjavio prošle godine – bend nastavlja u istoj postavi kao na „…Like Clockwork“ albumu što sugerira da nema ništa od povratka basista i dugogodišnjeg prijatelja – Nick Oliveria na novom izdanju.