Hrvatska glazbena unija obilježila Svjetski dan glazbe

Nastupila su brojna poznata glazbena imena

Hrvatska glazbena unija i ove je godine obilježila Svjetski dan glazbe. Na više lokacija u gradovima gdje HGU ima svoje Podružnice, nastupila su brojna poznata glazbena imena i svojom svirkom oduševila publiku željnu kvalitetne glazbe i koncerata.

U Zagrebu se sviralo na šest lokacija, a sviralo se i u Puli, Splitu, Rijeci, Šibeniku i Osijeku. Listi gradova ove su se godine priključili Sisak, Slunj, Slavonski Brod i Dubrovnik. 

“Nakon nekoliko mjeseci intenzivnog rada tijekom kojih smo direktno financijski pomogli više od 500 glazbenika, te još barem toliko kroz članstva u nekim drugim udrugama, neopisiv nam je gust što smo na ovaj način obilježili Svjetski dan glazbe i poslali poruku da se može i mora svirati. Jasno nam je da to sve ovisi o zdravstvenoj situaciji u Hrvatskoj, ali se nadamo da je ovo neki novi početak i da će glazbenici napokon doći u poziciju da se bave svojim poslom i da mogu prehraniti sebe i svoje obitelji”, rekao nam je Izvršni tajnik HGU-a, Andrej Babić.

Više fotografija i službeni video zapis bit će dostupni uskoro na službenim stranicama HGU-a, a do tad uživajte uz nekoliko fotografija Gorana Berovića:

1.  

2.  

3.  

4.  

5.  

6.  

7.  

8.  

9.