Hrvatski fanovi prvi će u svijetu moći pročitati ilustriranu “Abecedu grupe Metallica”

Slikovnica će svijetu službeno biti predstavljena 26. studenog, no u dogovoru sa samim bendom, hrvatsko izdanje će se moći kupiti na Interliberu

Hrvatski fanovi Metallice prvi će u svijetu moći pročitati slikovnicu “Abeceda grupe Metallica” (u originalu “The ABCs of Metallica“)!

“Svako slovo abecede stavlja naglasak na neki od trenutaka našeg glazbenog putovanja od  Garage Days do Master of Puppets uz zanimljivu faktografiju o nama”, stoji u službenom priopćenju Metallice na stranici benda.

Slikovnica će svijetu službeno biti predstavljena 26. studenog, no u dogovoru sa samim bendom glazbena knjižara Rockmark hrvatsko će izdanje ponuditi u ekskluzivnoj prodaji dva tjedna ranije: na Interliberu, od 12. do 17. studenog, a od 26. studenog u redovnoj prodaji.

Slikovnicu je u suradnji s bendom napisao Howie Abrams, za ilustracije je zaslužan Michael “Kaves” McLeer, a nadahnuti hrvatski prijevod potpisuje Ivanka Mazurkijević.

I kao da svjetska premijera nije dovoljna sama po sebi, Metallica i autor knjige dopustili su da se u hrvatsko izdanje dodaju slova kojih u abecedi engleskog jezika nema.

Uz stihove i ilustracije, “Abeceda grupe Metallice” priča povijest benda od slova A do slova Ž. Svako slovo abecede predstavlja jedan od ključnih trenutaka njihovog putovanja od samih početaka do danas, ali i zabavne činjenice o članovima Metallice: Jamesu Hetfieldu, Kirku Hammettu, Robertu Trujillu i Larsu Ulrichu. Dio prihoda od prodaje direktno odlazi u humanitarne svrhe.

James Hetfield (Metallica) poklonio svoju kolekciju iznimno cijenjenih automobila