Hrvatski Glazbeni Proizvod – projekt koji predstavlja glazbene instrumente domaćih graditelja

Hrvatski Glazbeni Proizvod / Croatian Handmade Musical Instruments je novi projekt u kojem se predstavljaju vrhunsko kvalitetno izrađeni glazbeni instrumenti domaćih graditelja koji su već plasirani svojim radom van lijepe naše. Prva prezentacija održati će se 21. prosinca u prostoriji prodavaonice glazbenih instrumenata Mega Muzika na adresi Vlaška 48, Zagreb.

Ovakav prvi do sada događaj u hrvatskoj započinje sa predstavljenjem WreckGuitars – Different Vision of Sound gitara i baseva mladog graditelja Danijela Kopjara. Wreck gitare iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo i prezentirane su po inozemnim sajmovima glazbene opreme.

Idući prezenter je Josip Stojčević iza čijeg imena se kriju SARA DRUMS,drum set,custom drums akustični bubnjevi. Sara Drums je mala kompanija posvećena tome da pomogne bubnjarima da pronađu svoju individualnost sa bubnjevima koji stvaraju jedinstven zvuk prema njihovim željama i potrebama.

Poseban značaj prvoj prezentaciji ovog projekta pridonijeti će i dodjela nagrade za “životno djelo” kompozitoru, skladatelju Siniši Doronjgi Simpyu. Siniša Doronjga je osnivač Hrvatske glazbene unije (HGU), Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP) i Croatia koncerta. Također je nagrađivan od strane Porina, objavio je dvijestotine skladbi, kao skladatelj i tekstopisac pojavljuje se na skoro svim festivalima naše domovine i član je nekadašnjeg sastava Bijele Strijele.

Događaj će započeti u 18:00h te je ulaz naravno slobodan.