Iako je pjesma antiljetna Anna Moor vodi nas u dubine mora

"Kad smo radili "Blizu vode", Marin i ja smo imali svaki svoju viziju. Meni su obje bile super i jednostavno mi je bilo logično da obje izađu. Sad imamo i dva spota." - objašnjava glazbenica

Ljeto je i dok smo još uvijek blizu vode, Anna Moor objavila je novu verziju nedavno objavljenog singla “Blizu vode” koji asocira na ljeto i morske avanture.

Iako je pjesma antiljetna, ipak nas vodi u dubine mora na usamljene plaže i u nesitražena prostranstva Jadrana gdje je i snimljen videospot.

Aranžman nove verzije pjesme potpisuje producent i dugogodišnji glazbeni suradnik Anne Moor – Marin Hraščanec (Intek Music).

“Kad smo radili “Blizu vode”, Marin i ja smo imali svaki svoju viziju. Meni su obje bile super i jednostavno mi je bilo logično da obje izađu. Sad imamo i dva spota. Inspirirani hvarskim podmorjem i ljetujući s divnom ekipom iz Rotterdama, snimili smo čudesne kadrove pod morem te sam se ja odlučila poigrati montažom.”, kaže Anna Moor.

O zajedničkoj suradnji Marin kaže sljedeće: “Anna Moor je mlada autorica koja umije iz jednostavne glazbene konstrukcije izvući čitav niz vrlo kompleksnih emotivnih slika potkrijepljenih izvrsnim tekstovima koje pričaju o duboko proživljenim temama. Predstavlja mi izuzetno zadovoljstvo surađivati s njom, što se, eto, potvrđuje i ovom novom verzijom njezine pjesme “Blizu vode”.

Baveći se glazbom već sam davno shvatio da je svako nadahnuće proizvod trenutka, okolnosti, te da je svaka nova izvedba doslovno neponovljiva. U tome je čar muzike! Isto je i u produkciji glazbe kojom se može uhvatiti taj pravi trenutak, osjetiti prava inspiracija umjetnika i iznijeti ideja u najboljoj mogućoj formi. Meni je ovo bio veliki izazov, poigrati se i uokviriti djelo Anne Moor drukčijim okvirom, dati mu jedno novo ruho. Mislim da je interpretacija dokaz da jedna izvrsna ideja može biti prezentirana na više načina, a svaki od njih može podvlačiti drukčije boje, stvarati novu i ponešto drukčiju estetiku.”

Prvi spot za istu pjesmu pogledajte ovdje: 

Anna Moor zakoračila u neistraženo: s krova kuće, u blizini vulkana i “Blizu vode” otkriva zašto ne voli ljeto