Ian Pooleya i Route 8 na jubilaranom izdanju LED Festivala

Postojanjem potrebe za stvaranjem urbane glazbene scene u Karlovcu grupa mladih osnovala je 2007. godine LED audio-vizualni kolektiv (Lokalna Elektronička Defenziva), koji obuhvaća zabavni, edukacijski i futuristički aspekt elektroničke glazbe i novih medija. U nedostatku adekvatnog klubskog prostora LED organizira brojna događanja na većini lokacija u Karlovcu, a među njima se posebno može istaknuti LED Fest – festival moderne elektroničke glazbe i video izričaja koji traje od 2008. godine. LED Fest ugostio je preko pedeset dj, liveact, vizualnih i performing izvođača iz Hrvatske i inozemstva i ove godine slavi svoj deseti rođendan.

Središnji dio desetog izdanja LED Festivala održati će se u tri termina; utorak, 4. srpnja u Galeriji Zilik; četvrtak, 6. srpnja ispred Spomenika palim borcima i žrtvama fašizma te subotu, 8. srpnja na poligonu kinološko-športskog kluba Karlovac.

Središnji dio festivala započinje u utorak, 4. srpnja izložbom “10 godina LED-a” na kojoj će se prikazati arhivirani plakati, vizualna rješenja i fotografije događanja kroz proteklih 10 godina rada LED kolektiva i LED festivala. Izložba će se održati u galeriji Zilik u Radićevoj ulici uz glazbenu podlogu DJ Uminala.

IZLOŽBA “10 GODINA LED-a”
GALERIJA ZILIK
UTORAK / 4.7.2017. / 20-23H
DJ UMINAL

Središnji dio festivala nastavlja se tradicionalnim besplatnim događanjem na spomeniku žrtvama fašizma za vrijeme manifestacija Dana grada Karlovca, u četvrtak 6. srpnja. Događanje će krasiti 3D mapping spomenika od strane priznatih hrvatskih vizualnih umjetnika fnF5 iz Čakovca i nastup funk dj-a Umbo-a iz Osijeka.

3D MAPIRANJE SPOMENIKA
ISPRED SPOMENIKA PALIM BORCIMA I ŽRTVAMA FAŠIZMA
ČETVRTAK / 6.7.2017. / 22-01H
fnF5
DJ UMBO

Glavna večer festivala je središnji događaj na poligonu kinološkog kluba u Karlovcu. Na lokaciji koja je ugostila svjetski renomirana house i techno imena poput Nathan Colesa i Davea Mothersolea, za deseti rođendan dovode Ian Pooleya i Route 8. Pored njih nastupa Nicole iz zagrebačkog Reforma te lokalna dj postava Dujo, Naos i Vedran Božić.

POLIGON KINOLOŠKOG KLUBA KARLOVAC
LOKACIJA
SUBOTA / 8.7.2017. / 21-08H

IAN POOLEY (Pooledmusic / Innervisions / NRK, Berlin / DE)
ROUTE 8 (Lobster Theremin, Budapest / HU)
NICOLE (Reform, Zagreb/ HR)
DUJO / NAOS / VEDRAN BOŽIĆ (Karlovac)

Ian Pooley

IAN POOLEY
(Pooledmusic / Innervisions / NRK, Berlin/DE)

Ian Pooley utjelovljuje dušu i tijelo istinskog housea i dvadeset godina od početka glazbene karijere. Pooley je i dalje visoko cijenjen i omiljen među obožavateljima elektoničke glazbe, a isto tako i u krugovima DJ-a techna i housea, kao ličnost elektroničke glazbe koja neumorno djeluje. Sa šest objavljenih albuma savršeno je balansirao klasične i suvremene zvukove u producentskom radu koji vječito evoluira.

Pooley trenutačno uživa u jednom od najplodnijih razdoblja karijere u svom studiju ispunjenom analognom opremom i s dva desetljeća karijere iza sebe. Pritom mu novi materijali privlače nove slušatelje u krug obožavatelja dok starija djela iznova predstavlja novijim generacijama u miksevima za etikete poput Ostgut Tona. Njegov je trenutni fokus na etiketama Pooledmusic i Montageu koje vodi iz svog prisvojenog rodnog grada – Berlina. Otkako je prije jedanaest godina pokrenuo Pooledmusic, ova je etiketa glavni izvor novog materijala, uključujući LP “What I Do” iz 2012., U njoj je ‘udomio’ svježe talente poput Španjolke Indire Paganotto i minhenske uzdanice Show B-ja. Sestrinska mu je techno etiketa Montage utjecajna od samog debija rane 2015. godine s EP-jem objavljenim pod pseudonimom Silvershower. Pored vlastitih etiketa Pooley redovito pridonosi radu nekim od najvećih etiket na sceni, a najrecentnija su gostovanja ona za Innervisions, Ovum i Tsubu.

ROUTE 8 (Lobster Theremin)

Route 8 se tek nedavno istaknuo kroz etikete Lobster Theremin i Nous premda njegovi eksperimenti u produkciji sežu gotovo cijelo desetljeće unatrag. Nadahnut je oštrim američkim houseom i technom, a svoj izričaj usmjerava k ekscentričnom electru i ambientu sa stalnim utjecajem njegovih melankoličnih melodija i mehaničkih bubnjarskih uzoraka.

Ulaznice za glavnu večer dostupne su po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna na linku. Na dan događanja ulaznice će se moći kupiti na ulazu po cijeni od 60 kuna.