Idealno štivo za samoizolaciju – peti nastavak sage “The Witcher”

Andrzej Sapkowski postao je najveći fenomen epske fantastike nakon Tolkiena

Netflixova serija “The Witcher”, koja je u samo nekoliko tjedana od izlaska krajem 2019. godine postala jedna od najgledanijih serija na tom servisu otkako on postoji, snimljena je po knjigama poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog.

(Egmont)

Knjige su prevedene na više od od 20 jezika, pa tako i na hrvatski, a upravo se u prodaji na shop.egmont.hr može pronaći peti nastavak sage “Vatreno krštenje” u maestralnom prijevodu s poljskog Mladena Martića, i to po cijeni od 129 kuna.

“Saga o vješcu” Andrzeja Sapkowskog je epska fantastična saga o vješcu Geraltu iz Rivije, koji za život zarađuje štiteći ljude tako što ubija čudovišta i zločince. Njegova sudbina vezana je uz princezu Cirillu, djevojčicu s posebnim moćima, te snažnu čarobnicu Yennefer.

Saga se sastoji od osam knjiga, a ovaj mjesec se, u izdanju Biblioteke Puls, u prodaji može pronaći peti nastavak sage “Vatreno krštenje”, kao i prethodna četiri nastavka.

Andrzej Sapkowski postao je najveći fenomen epske fantastike nakon Tolkiena, a vole ga i čitatelji i kritika zbog maestralnih opisa i napete atmosfere u njegovim djelima.

Uspjehu Netflixove serije uvelike je pridonio i Henry Cavill u glavnoj ulozi vješca, britanski glumac zbog kojeg milijuni žena diljem planete napeto čekaju svaki novi nastavak.

Napetosti i uzbuđenja ne manjka ni u novom nastavku sage. Jer u “Vatrenom krštenju” upoznajemo vješca kakvim ga do sada nismo vidjeli, oslabljenog, teško ozlijeđenog i bespomoćnog. Svijet se nalazi u teškim vremenima, a vještac, odvojen od onih do kojih mu je stalo, pokušava preživjeti i zaustaviti rat koji uništava sve pred sobom. U nadi da će vještac spriječiti vladavinu zla, preživjele čarobnice se brinu za njega i liječe ga. Jedino što može spasiti svijet od zla jest da vještac ostvari svoju sudbinu i ponovno se poveže sa Ciri, koja bi jedina mogla ujediniti snage svjetla i stati na kraj užasima.

Prema knjigama iz “Sage o vješcu” Andrzeja Sapkowskog, osim serije, također je napravljena i jedna od najpopularnijih video igara u zadnjih 20 godina.