„Idi negdje drugdje“, premijera u KNAP-u

idi negdje drugdjeSatiru „Idi negdje drugdje“ nastalu prema tekstu Vedrane Klepice, kazališna skupina KUFER premijerno će predstaviti u srijedu 17. veljače, u 20 h, na daskama zagrebačkog Kazališta KNAP, koji je pružio prostornu, tehničku i kazališnu podršku.

U žarištu jednosatne predstave kompilacija je tekstova („To Fuck Because We Want“ i dio iz „The Conspirators Project“) spomenute autorice čija se cjelina u svojoj osnovi, bavi mračnim trenucima zagrebačke stvarnosti. Napisani kao žestoka satira, s ironijskim momentom koji je istovremeno i snažan i suptilan, obračunavaju se sa zatvorenošću grada i našeg društva, a tematske silnice nisu zaobišle ni aktualna goruća pitanja, poput imigranata, različitih oblika radikalizma, nasilja nad ženama, nasilja nad manjinama, drugima i drugačijima, svim onim temama koje su neizbježni dio naše svakodnevice.

Na izvedbenom planu, autorski tim pokušava eksperimentirati s formom koja u osnovi nije tipično dramska; ne postoje jasni dramski likovi niti dramske situacije, već Klepičino pismo karakteriziraju korski pasaži i monološka forma. U procesu rada na predstavi autorski tim pred sebe je postavio zadatak scenskog uprizorenja materijala koji i nema upisanu scensku događajnost te usmjerio pažnju na pronalaženje najkomunikativnijeg načina izvođenja tih tekstova na sceni.

Redateljica je Helena Petković, produkciju potpisuju kazališna skupina KUFER, odnosno Nina Križan i Petra Glad, a glavne uloge tumače Karla Brbić i Ivana Krizmanić.

Prva izvedba nakon premijere 17. veljače u 20 sati je u KNAP-u 19. veljače s početkom u 20 sati. Ulaznice se mogu rezervirati u Kazalištu KNAP, putem mejla ili facebook stranice gdje se može ostvariti popust.